enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

TMMOB Şanlıurfa’dan “Yeni hazırlık yapıyoruz” sözlerine yanıt

TMMOB Şanlıurfa’dan “Yeni hazırlık yapıyoruz” sözlerine yanıt

TMMOB Şanlıurfa’dan “Yeni hazırlık yapıyoruz” sözlerine yanıt
29.10.2022 09:00
0
A+
A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Hem Türk Tabipleri Birliği, hem mimar ve mühendisler odalarıyla ilgili yeni bir hazırlık yapıyoruz” sözlerine TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu’nca “600 bini aşkın meslektaşımızın iradesinin yok sayılmasına bütün güzümüzle karşı çıkacağız” denilerek karşılık verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Türk Tabipler Birliği ve TMMOB için yeni bir hazırlık sinyali vermesine düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Açıklama, TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Fikret Çakır tarafından okundu. Bakan Bozdağ’ın açıklamasının AK Parti iktidarının değişmeyen gündemi olduğunu dile getiren Başkan Çakır “AKP iktidarı, 20 yıldan bu yana ülkenin kamusal varlıklarını özelleştirmeyi, doğal alanlarımızı ve kentsel mekânlarımızı yağmalamayı esas alan bir gündeme sahiptir. Birliğimiz, iktidarların ranta ve sömürüye dayalı bu politikaları karşısında mücadele verdiği için ormanlarımızı, madenlerimizi, parklarımızı, doğamızı koruduğumuz için hedef alınmaktadır” dedi.

BAŞKAN ÇAKIR: MESLEKİ YAPILAR İŞLEVSİZLEŞTİRİLMEK İSTENMEKTE

Açıklamada meslek alanlarına ilişkin politikaların ve uygulamaların toplumun genel çıkarlarına uygun gelişmesini sağlamak Anayasa’nın 135. Maddesi tarafından kendilerine verilen görev olduğunu hatırlatan Başkan Çakır,  “Birliğimiz kurulduğu günden Anayasa ve yasalar tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ışığında faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Siyasi iktidarlar kendi sözü ve iradesi dışındaki hiçbir görüşe ve anlayışa yaşam şansı vermek istemiyor. Bu noktada öncelikle belirtmek isteriz ki demokratik yollarla ele geçirilemeyen özerk demokratik mesleki yapılar, seçim yöntemlerine müdahale ve diğer yollarla bertaraf edip işlevsizleştirmek ve tasfiye etmek istenmektedir. TMMOB ve Türk Tabipler Birliği gibi meslek odalarının yasal mevzuatlarının değiştirilmesi konusu, bu nedenle sürekli olarak gündeme getirilmektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERLER  Urfa için hem isyan hem tepki: Bir şehir böyle talan edilemez

“MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Birliğin hedef gösterilmesine izin vermeyeceklerine dikkat çeken Başkan Çakır iktidara şu sözlerle seslendi:

“Bugün ülkemizde yapılması gereken; hukuk, sağlık ve toplumsal yaşamın bütününü ilgilendiren mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı ve örgütlerini, kısaca Anayasal dayanağı olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını hedef haline getirmek değil; evrensel normları demokratik bir şekilde benimsemek, yerleştirmek, geliştirmek ve ihlal etmemektir. Demokrasiye olan tahammülsüzlüğe ve meslek odalarının demokratik bir şekilde yapılan seçimlerine gösterilen tahammülsüzlüğe bir son verilmelidir.

Birliğimizin anayasa tarafından tanımlanmış statüsünün ortadan kaldırılmasına, yasalarla güvence altına alınma hak ve yetkilerinin aşındırılmasına ve 600 bini aşkın meslektaşımızın iradesinin yok sayılmasına bütün güzümüzle karşı çıkacağız.

AKP`nin demokrasiyi, hukuku ve kamusal varlığımızı çiğnemesine izin vermeyeceğiz. Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve ülkemize sahip çıkmaya, demokrasiyi, özgürlükleri ve çoğulculuğu savunmaya devam edeceğiz.

BAKAN BOZDAĞ NE DEMİŞTİ?

, “Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ‘Türk’ ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti’ne düşmanlık eden terör örgütlerinin ağzıyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir. O nedenle burada yeni bir düzenleme hazırlığına başlandı”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.