enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

TOGG’da seri üretim başladı mı?

TOGG’da seri üretim başladı mı?

TOGG’da seri üretim başladı mı?
30.10.2022 08:40
0
A+
A-

Yerli otomobil Togg’un ilk modeli üretim bandından indi. Gemlik Kampüsü açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz” dedi. Erdoğan, bankalara da Togg için uygun kredi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına göre; otomobilin ön satışı şubat ayında başlayacak. Peki fiyatı ne kadar olacak?

Yerli otomobil Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü düzenlenen resmi törenle açıldı.

Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, öncesinde fabrikayı gezdi. 

Çalışanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, aracın test sürüşünü de yaptı.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direksiyon koltuğunda oturduğu “Anadolu Ateşi” kırmızısı araç banttan indi.

Erdoğan, konuşmasında şunları ifade etti:

“Togg, ortak hayal kurma tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz. Togg,  Türkiye’nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz.”

BANKALARA UYGUN KREDİ ÇAĞRISI

Tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine vatandaşımızın Togg’u rahat satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum.

ÖN SATIŞ ŞUBATTA

Peki Togg ne zaman yollarda olacak? Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için yeterlilik sertifikasına sahip olacak. 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız şubatta ön satış siparişlerini verebilecek.

 

FİYAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Togg’un fiyatına piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz. Mart ayı sonunda piyasaya çıkacak ürünün fiyatını bugünden vermek mümkün değil. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır.

HABERLER  Kredi kartlarına taksit kısıtlaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.