Tahir Hoca Urfa İçin Bunu Yapmalı
Yaklaşan rektörlük sürecinde Urfa’da konuşulmaya başlanan isimlerin başında Mehmet Tahir Güllüoglu gelmeye başladı. Öğretim üyeliğinden profesörlüğe uzanan kariyerinde hem akademik hem de yönetim kadrosunda aldığı görevler dolaysıyla Üniversitenin işleyişine de hâkim olan Güllüoglu ile Harran üniversitesi eğitimde de daha hızlı ivme alabilir Urfa bu şansı kaçırmamalı
Şöyle ki; ekseriyetle dışarıdan gelen rektörlerin üniversiteyi tanıyıp çalışanlarla uyum sağlaması en az 2 yılını alıyor. Zaten rektörlük süresi 4 yıl… Geriye kalıyor iki yıl orda da pek bir şey yapamıyor. Yine olan Urfa’ya ve Urfalı’ya oluyor. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile bu yıllar heba olmayacak. Son tahlilde kazanan Urfa olacak. Peki Güllüoglu bu göreve yetkin mi, Gelin hep birlikte bakalım…
Urfalı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Güllüoğlu, Urfa’nın Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadele ve akabinde şanlı unvanını almasına yol açan kurtuluş savaşında büyük desteği olan 12’lerden Güllüzade Osman Efendinin torunudur…
Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesidir. Burada Genel Sekreterlik görevinin ardından 2020 yılında Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.
Başarılarla dolu bir akademik kariyerine sahip olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyendir…
İlkokul ve lise eğitimini tamamlamasının ardından 1987 tarihinde başladığı Gazi Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yaptığı Kadmiyum (11) ve nikel (11)li kinoksalin tetrasiyanonikel komplekslerin ingrared ve raman spektroskopileri ile incelemesi tezi ile 1991 yılında mezun oldu.
1991 ile 1995 yılları arasından yüksek lisans tezini yine Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yaptı. Yüksek lisans tezini ise Kadmiyum (11) ve nikel (11)li kinoksalin tetrasiyanonikel komplekslerin ingrared ve raman spektroskopileri ile incelemesi konusunda yaptı.
Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde 1993 yılında Araştırma Görevlisi oldu. Yüksek lisans tezini bitirmesinin ardından Doktora için kolları sıvayan Güllüoğlu, 1995’te başladığı Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Kadmiyum (11) ve nikel (11)li kinoksalin tetrasiyanonikel komplekslerin ingrared ve raman spektroskopileri ile incelemesi tezi ile 2000 yılında mezun oldu.
2000 yılında başarılı bir akademik yıl geçiren Güllüğoğlu, Gazi Üniversitesi Kırşehir Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görevine devam etti.
2006 yılında Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü bölümünde Yardımcı Doçentlik görevine devam etti.
2006 yılına kadar geçirdiği başarılı akademik yılların ardından memleketine hizmet için 2015 yılında Urfa’ya geldi. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde doçentlik görevine başladı. Burada Harran Üniversitesi öğrencileri ve şehrin insanlarına faydalı çalışmalara imza atan Güllüoğlu,2015’ten 2020 yılına kadar yaptığı çalışmaların ardından “Profesör” unvanını aldı.
Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar’ın Ankara’da bir göreve atanması nedeniyle 2017 yılında Genel Sekreterlik görevine Doç. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu getirildi.
2020 yılında Harran Üniversitesi’nde rektör yardımcılığına getirildi. Güllüoğlu şu an Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde görevine devam etmektedir.
Rektörlük seçiminin ortaya çıkmasıyla Urfalılar arasında kahir ekseriyet kabul gören profesör Güllüoğlu, tarihin ve memleketinin kendisine yüklediği bu misyondan kaçamaz. ‘Sırf Urfalı diye de rektör olması gerekiyor’ tezi de Urfalılar arasında konuşulmuyor. Akademik kariyeri mazisi de bu görev için elverişli… Dedesi Güllüzade Osman Efendi nasılki Urfa için canını verdiyse Şimdi de Urfa için Tahir Hocanın öne çıkması, tabiri caizse elini taşın altına atması bu memleketin kendisinden beklentisidir.