enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Balıklıgöl’deki revaklar için bu kez Eyyübiye Belediyesi devreye girdi

Balıklıgöl’deki revaklar için bu kez Eyyübiye Belediyesi devreye girdi

Balıklıgöl’deki revaklar için bu kez Eyyübiye Belediyesi devreye girdi
15.11.2022 09:04
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın sembolü olan Balıklıgöl’de en çok fotoğraf çekiminin yapıldığı doğu revaklarındaki çökme nedeniyle geçen yıl aralık ayında başlatılan restorasyon bir türlü bitirilemedi. Tarihi mekandaki yerli ve yabancı turistlerin şaşkınlıkla karşıladığı çirkin görüntüden kurtulmak için bu kez devreye Eyyübiye Belediyesi girdi.

Şanlıurfa’da, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı mekanların başında gelen Balıklıgöl’de, ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği doğu revaklarındaki çökme ve çatlakların tespit edilmesi üzerine, Şanlıurfa Valiliği tarafından geçen yıl aralık ayında restorasyon çalışmaları başlatılmıştı.

İnşaatın bitiş tarihi verilmezken, sökülen revakların en kısa sürede tamamlanacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen sürede tarihi mekanda çalışmalar bir türlü tamamlanamadı.

Restorasyon çalışmaları sırasında oluşan manzara kirliliği de yerli ve yabancı turistlerin tepkisin çekti. Bu nedenle geçen haziranda gerçek taş revakların yerine manzara kirliliğinin önüne geçebilmek adına, inşaat alanının çevresine kartondan revak yapıldı.

Turizm sezonunun başlamasından önce tamamlanması hedeflenen çalışmalar bir yılına girmek üzere. Tarihi mekandaki görüntü kirliliği devam ediyor.

SOMUT ADIM EYYÜBİYE BELEDİYESİNDEN GELDİ

Kentte gelen yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf çektirdikleri doğu revakları için bu kez Eyyübiye Belediyesi devreye girdi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınmasından sonra başlatılan ihale süreci tamamlandı. Eyyübiye  Belediyesi tarafından yapılan “Halilürrahman Gölünün Doğu Girişindeki Kemerlerin Zemin Güçlendirme ve Restorasyon Uygulaması Yapım İşi” ihalesi sonuçlandı. İşi üstlenen firma 2 Kasım’da çalışmalara başladı.

Revakların onarımı için işi üstlenen firmaya 240 gün süre verilirken, restorasyonun Haziran 2023 sonunda bitirilmesi öngörülüyor. Ancak firmanın 11 Nisan’da restorasyonu tamamlaması planladığı belirtildi.

İhale bedelinin 2 milyon 553 bin lira olduğu öğrenildi.

HABERLER  Şanlıurfa’da Küçük çocuk römorkun altında can verdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.