enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa Valisi Ayhan: Eğitim toplumsal bir görevdir

Şanlıurfa Valisi Ayhan: Eğitim toplumsal bir görevdir

Şanlıurfa Valisi Ayhan: Eğitim toplumsal bir görevdir
17.11.2022 15:44
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Fırat’ın çocuklarına eğitim öğretim alanında sunulan “Fırsat”ların anlatıldığı tanıtım toplantısı gerçekleşti. Programda konuşan Vali Ayhan, “Eğitim dinamiklerini arzu ettiğimiz şekilde dönmüyorsa çarklarımız, eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bir şehrin merkezinde ilk önce eğitim olması gerekiyor” dedi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda; Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fırat’ın çocuklarına eğitim öğretim alanında sunulan “Fırsat”ların anlatıldığı tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, kitap okumayla ve eğitim öğretimde fırsat ile ilgili hazırlan tanıtım videosu ile devam etti.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, “Eğitimsiz bir milletin başına gelebilecek tek şey ya esarettir, ya felakettir. Niteliksiz eğitim veren toplumda geri kalmaya mahkûmdur. Bizler ilimizdeki eğitimin niteliğini artırmak, kırsal ve merkez fark etmeksizin eğitim kalitesini yükseltmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Özellikle okul müdürlerimizin, başlanılan projeleri sıkı takip etmesi ve geri dönüşleri alması için eş güdümlü olarak sürekli iletişimdeyiz. Valimizin himayelerinde, kendilerinin destek ve yönlendirmeleriyle ve idealist eğitim kadromuzun sıkı çalışmasıyla başlanılan projelerde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Gerek sosyal bir olayı gerek idari bir olayı gerekse de toplumsal bir olayı analiz ederken en son çıktığımız nokta eğitimdir. Sağlıkta sıkıntımız varsa eğitimden kaynaklanıyor. Ulaşımda sıkıntı varsa eğitimden kaynaklanıyor. Eğitim dinamiklerini arzu ettiğimiz şekilde dönmüyorsa çarklarımız, eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bir şehrin bütün merkezi heyecanı eğitim olması gerekiyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da yaz etkinlikleri belli oldu

Meslek hayatımda gittiğim her yerde buna arzu ettim. 2-3 aylık bir çalışma neticesinde arkadaşlarımız eğitime yönelik projeler hazırladı. Bu dinamik bir süreç olacak. Eğitim bütün paydaşların sahiplendiği bir konu haline getireceğiz. Ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına bu denli önem arz eden evlatlarımıza, eğitim noktasında elimizden gelen her türlü imkânı sunmayı da kendimize yüce bir görev bildik. Bu uğurda birçok projeyi hayata geçirdik. Fırat’ın Çocukları olsun, Urfa Okuyor projesi olsun, hepsi çok güzel bir şekilde ilerliyor” dedi.

VALİ AYHAN: EĞİTİM KONUSUNU ŞEHRİN EN ÖNEMLİ NOKTASINA KOYMALIYIZ

Bir toplumun aydınlanmasında en önemli unsurun eğitim olduğunu söyleyen Vali Ayhan, “Eğitimi bir kültür hayatına edindirmiş olacağız. Urfa gibi bu kadar öğrencisi fazla olan, bu kadar potansiyeli fazla olan bir şehri eğitim konusunda çalışmalar artırılırsa daha iyi okuruz, daha hızlı büyürüz. Eğitim konusunu şehrin en önemli noktasına koymalıyız. Bir toplumun aydınlanmasında en büyük pay eğitimdir.  Evlatlarımızı geleceğe emin adımlarla yetiştireceğiz. Fırat’ın çocuklarına sahip çıkıyoruz projemiz Şanlıurfa’da Şanlıurfaspor’umuzun maç günlerinde bir araya geldiklerimizde çocuklarımızın gözlerindeki o heyecanı görüyorum.  Biz her anımızı hizmet anlayışıyla hareket etmeliyiz. Eğitim toplumsal bir görevdir. Eğitim toplumsal bir ödevdir.

Yeni projelerimizle, çalışmalarımızla, gayretimizle, çocuklarımıza ulaşacağız. Projelerin oluşturulma safhasında fikirleriyle destek sunan, işin mutfağında ve sahada emek harcayan tüm paydaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

“Eğitim ve öğretimde Fırsat” lansman töreninde çok sayıdaki projeler ile hem akademik hem de sosyal anlamda, öğrencilere çeşitli imkânlar sunulacak.

Tanıtım toplantısı, toplu çekilen hatıra fotoğrafın ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.