enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Akademik Hareketlilik Projesi hayata geçiyor

Akademik Hareketlilik Projesi hayata geçiyor

Akademik Hareketlilik Projesi hayata geçiyor
18.11.2022 09:31
0
A+
A-

2006’dan sonra kurulan Akademik Hareketlilik Projesi, devlet üniversitelerinde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen programlara destek olmayı, üniversiteler arasında öğretim elemanı hareketliliğini artırmayı ve öğrencileri farklı üniversitelerin öğretim üyeleriyle buluşturmayı hedefliyor.

Proje ile köklü üniversitelerin yetişmiş akademik kadro ve birikimi, 2006 yılından sonra kurulan yeni üniversitelerin istifadesine sunulacak.

Böylece, öğrenciler farklı akademisyenlerle buluşma imkanı elde edecek, farklı üniversitelerin akademik kadroları arasındaki ilişkilerin de geliştirecek.

Proje ayrıca özellikle köklü üniversitelerdeki bazı bölümlerde öğretim üyesi sayısı fazlalığından dolayı ders verme imkanı bulamayan ya da çok az sayıda derse girebilen akademisyenlere yeni kurulan üniversitelerde ders verme ve öğrencilerle daha fazla buluşma fırsatı sağlayacak.

 YÖK, devlet yükseköğretim kurumlarına gönderdiği yazı ile çeşitli bilim ve sanat dallarındaki öğretim üyesi ihtiyaçlarını bildirmelerini istedi. Bu kapsamda, 57 üniversite 100’ün üzerinde farklı uzmanlık alanındaki öğretim üyesi ihtiyacını YÖK’e bildirdi.

HABERLER  Harran Üniversitesi, Türkiye ve Dünya Üniversite Sıralamalarında Hızla Yükseliyor
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.