enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Mevsimlik işçiler başka illere gitmek zorunda kalmaz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Mevsimlik işçiler başka illere gitmek zorunda kalmaz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Mevsimlik işçiler başka illere gitmek zorunda kalmaz
24.11.2022 10:20
0
A+
A-

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, GAP projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, “GAP projesinin sulama ayağı tamamlanırsa mevsimlik işçilerin hiçbirisi memleketinden yüzlerce kilometre mesafelere gitmek zorunda kalmaz, eğitimlerinden mahrum kalmaz” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında kahvaltıda basın mensupları ile buluştu.

Yapıcıoğlu, toplantıda, sivil toplum örgütlerini, kurumları ziyaret etmek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek için Şanlıurfa’da olduklarını söyledi.

Gündemi değerlendiren Yapıcıoğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) tarımsal sulama ayağı tamamlanmadığı için Siverek, Hilvan ve Viranşehir ilçelerindeki çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

GAP Projesi’nin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, projenin tamamlandığında Şanlıurfa’daki mevsimlik işçi sorununun da çözüleceğini kaydetti. Yapıoğlu, şöyle konuştu:

“Şanlıurfa tarım kenti olarak nitelendiriliyor. Çok ciddi bir tarım potansiyeli var. GAP projesi tamamlandığında tahmini burada 3 milyon kişinin istihdam edileceği dile getirilmişti. Enerji yönündeki yatırımların tamamlanmasına rağmen özelikle Siverek, Hilvan ve Viranşehir ilçe sınırları içerisindeki tarım arazilerinin sulanması ile ilgili projeler tamamlanmadı. Çok ciddi bir sıkıntı olarak çiftçilerimiz tarafından dile getiriliyor. GAP’ın tarımsal sulama projeleri bir an önce devreye alınması bitirilmesi ve toprağın suyla buluşması gerekiyor.  Projenin ne zaman bitirileceği ilgili herhangi bir bilgi yok. Merkezi hükümetin buraya yeterince bütçe ayırmasıyla doğrudan ilişkili bir husus. Buradan hükümete bir çağrımız bir an önce bu projelerin ihalelerini yapılması ve hızlı adımların atılması gerekiyor. İl başkanımız Şanlıurfa’dan birçok ile giderek mevsimlik tarım işçilerinin sesi olarak onların durumunu yerinde temsil ederek raporlaştırıp basınla paylaştı. Eğer biraz önce söylediğimiz o GAP projesinin sulama ayağı tamamlanırsa bu işçilerin hiçbirisi memleketinden yüzlerce kilometre mesafelere gitmek zorunda kalmaz, eğitimlerinden mahrum kalmaz.”

HABERLER  DEM Parti'nin Şanlıurfa adayı ile ilgili kararı seçmeni şaşırtacak!

YAPICIOĞLU: SİVEREKLİLER’İN İL OLMA TALEBİ VAR

Siverek’te bir araya geldiği vatandaşların il olma talebi bulunduğunu belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

 “Siverek daha önce bir il iken ilçe statüsüne düşürüldü. Yoğun bir şekilde Siverekli vatandaşların il olma talepleri var.  Bazı vatandaşlar da bu bizim hakkımız, hakkımızı geri istiyoruz diyorlar.  Yine Şanlıurfa’da kan merkezi olmadığı için taze kan alma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler. Kan merkezinin Gaziantep’te olması nedeniyle sorunun büyüdüğünü ve neden Şanlıurfa’da  hetemoloji uzmanı ve kan merkezi yok diye şikayetlerini dile getirdiler.”

“URFALILARIN DA HIZLI TREN TALEBİ VAR”

Zekeriya Yapıcıoğlu, Urfa’ya hızlı trenin ne zaman geleceği tartışmalarına da değindi.

“Hızlı tren Şanlıurfa’ya kadar gelmeli” diyen Yapıcıoğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Son günlerde hükümetin yapacağı bazı yatırımlar ile ilgili haberler basına düşüyor. Özelikle Ulaştırma Bakanlığı’ndan hızlı tren ile ilgili Ankara-Sivas arası 12 saat olan yolculuğu 2 saate ineceğinden bahsediliyor. Şanlıurfa’nın da öyle bir talebi var. Gaziantep’e kadar gelecek olan hızlı tren neden Urfa’ya uğramadı sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. Urfa’nın da böyle bir talebi var. Hızlı tren Şanlıurfa’ya kadar gelmeli, belki Hicaz, Mekke ve Medine doğru destinasyon haline getirilmeli. Çünkü burası bir yönüyle tarımın başkenti ve bir yönüyle de peygamberler şehri“. 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.