enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

İmam Halil Konakçı bu kez Urfa’da kabristan ziyaretiyle gündeme geldi

İmam Halil Konakçı bu kez Urfa’da kabristan ziyaretiyle gündeme geldi

İmam Halil Konakçı bu kez Urfa’da kabristan ziyaretiyle gündeme geldi
27.11.2022 08:21
0
A+
A-

Sosyal medyada vaazları ile sık sık gündeme gelen imam Halil Konakçı, bu kez Urfa’da kabristan ziyareti ile gündem oldu.

Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı, sosyal medyada gündeme gelen videolarıyla son dönemlerde sıkça konuşulan bir isim. Konakçı, bu kez Şanlıurfa ziyaretinden paylaştığı bir fotoğrafla gündem oldu.

Konakçı, Viranşehir ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin “Sabrın Diyarında Gençlik Güneşi” konulu konferansı için dün Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa ziyaretinde imam Konakçı, Bediüzzaman Mezarlığı’nda bir kabri ziyaret etti.

Konakçı’nın başında diz çöküp Fatiha okuduğu mezar, vaiz İbrahim Edhem Efendi’ye ait.

Vaiz İbrahim Edhem Efendi, kimine göre İstiklal Mahkemesi’nde 1925’te yargılanıp asılarak şehit edilen bir İslam kahramanı, kimine göre devlete karşı isyana katılan bir suçlu.

Konakçı, kabristan ziyaretinin fotoğrafını sosyal medyada paylaşırken, “Tesettürle alakalı risale yazdığı için yargılanan ve hapisten çıktıktan sonra İstiklal mahkemesi tarafından 24 yaşında idam edilen ama unutulan şehid İbrahim Edhem Hocanın Urfa’da ki kabri. O dönem bir çok alimleri ve talebeleri böyle zalimce şehid ettiler. Demek ki neymiş…!” ifadelerini kullandı.

İmam Konakçı’nın paylaşımındaki ifadeler beğenildiği gibi tepki de aldı. Bazıları İbrahim Edhem Efendi’nin isminin yaşatılması gerektiğini belirtirken, bazıları da İbrahim Edhem Efendi’nin devlete karşı isyandan idam edildiğini belirtti.

HABERLER  Şanlıurfa’da gençlere anlamlı hediye
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.