enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da valiliğin gösteri ve yürüyüş yasağına tepki

Şanlıurfa’da valiliğin gösteri ve yürüyüş yasağına tepki

Şanlıurfa’da valiliğin gösteri ve yürüyüş yasağına tepki
02.12.2022 13:51
0
A+
A-

Şanlıurfa’da bazı sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, ortak basın açıklamasıyla, Şanlıurfa Valiliği’nin kentteki gösteri ve yürüyüş yasağının Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın 3 Aralık’ta düzenleyeceği mitingi kapsamamasına tepki gösterdi.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Teşkilatı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa Şubesi, Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) Şanlıurfa Şubesi, ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi ortak basın açıklaması düzenlendi.

Şanlıurfa Barosu önünde düzenlenen basın açıklamasını grup adına ÖHD Urfa Şubesi yöneticilerinden Sedat Altundağ yaptı.

Altundağ Yasak kararının STK ve muhalefet partilerine uygulandığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Aralık’ta kentte düzenleyeceği miting için geçerli olmadığını belirterek, “Valilik ve kaymakamlarca alınan yasak kararlarının gerekçeleri de yukarıda değinilen uluslararası insan hakları belge ve organlarının yaklaşımının aksine hakkın özünü ortadan kaldıran, geniş yorumlanan, keyfi, soyut ve ayrımcı değerlendirmeler içermektedir.  Bu yönüyle valilik tarafından alının ve hali hazırda ilimiz Urfa’da uygulanan eylen ve etkinlik yasağı tüm Sivil Toplum Örgütlerine, muhalefetteki siyasi partilerine  ve  634 gündür adliye önünde adalet mücadelesi yürüten Şenyaşar Ailesine karşı istisnasız uygulanmasına rağmen yarın (03.12.2022) partili cumhurbaşkanı tarafından düzenlenecek olan miting için yasak karanın işlemediği/işlemeyeceği miting alanının günlerdir ablukaya alınarak yapılan hazırlıklardan anlaşılmaktadır. “ ifadesini kullandı.

ALTUNDAĞ: HAK VE ÖZGÜRLÜK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLMEKTEDİR

Toplanma ve gösteri yapma hakkının demokrasilerin vazgeçilmez koşulu ve ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Altundağ, şunları söyledi:

“Bu hakkın güvence altına alınmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün olmaz. Bölge illerde ve ilimiz Urfa’da sıklıkla alınan eylem ve etkinlik yasakları sonucu bu hak ve özgürlük kullanılamaz hale getirilmektedir. Bu gerçek, Anayasası’nın 34. maddesi tarafından da güvence altına alınan  ‘önceden izin almaksızın barışçıl toplantı ve gösteri yapma hakkı’ nı içi boş bir söylem haline getirmektedir.Anayasa’nın 34. maddesinde ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ denilerek toplanma ve gösteri yapma hakkı/özgürlüğü güvence altına alınmaktadır. Ancak bölge şehirlerde ve şehrimiz Urfa’da bu özgürlüğün filen kullanımı uzunca bir dönemdir ohal rejimini aratmayacak şekilde sıkça valiliğin vermiş olduğu Eylem ve Etkinlik yasaklarıyla engellenmektedir.”

HABERLER  İbo da isyan etti!

“YASANIN İSTİSMAR EDİLMESİNE SON VERİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

“Siyasi parti temsilcileri olarak valiliğin şehrimizde sürekli olarak ohal rejimini aratmayan keyfi ve ayrımcı yasaklamalarına ve Anayasada güvence altına alınan yasanın istismar edilmesine son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.