enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Otopark değil araç mezarlığı

Otopark değil araç mezarlığı

Otopark değil araç mezarlığı
10.12.2022 08:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’da her gün onlarca araçların çekildiği yediemin otoparkı adeta araç çöplüğüne dönmüş durumda. 2001 yılından bu yana yediemin otoparkında 9 binden fazla araç terk edildi. Sahibini bekleyen araçlar zaman içerisinde hem değer kaybetti hem de çürümeye yüz tuttu. Yediemin otoparklar işletmecisi Hadi Öge, milli servetin çürüdüğünü dile getirerek, yetkili birimlerin harekete geçmesi için çağrı yaptı.

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’da trafikten men edilen, herhangi bir ceza sebebiyle otoparka çekilen araçlar, yıllardır çürümeye yüz tutmuş şekilde bekliyor.

Yediemin otoparkında 2001 yılından bu yana sahibini bekleyen yaklaşık 9 bin araç, yıllar içerisinde hem değer kaybetti hem de çürümeye yüz tuttu.

Yediemin otopark işletmeciliği yapan Hadi Öge, binlerce aracın otoparkta çürüdüğünü belirterek yetkili birimlerin görevlerini yapmamasından dert yandı.

ÖGE: MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR

BİHA’ya konuşan Hadi Öge, otoparkta yer kalmaması nedeniyle yeni şubeler açtıklarını kaydetti. Yer kiralama, güvenlik ve daha birçok konuda sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin bir an önce soruna el atmasını talep eden Öge, şunları söyledi:

“2001 yılında Şanlıurfaspor’a katkı olsun diye emniyet müdürlüğü bu yediemin otoparkı takıma verdi. Şanlıurfaspor bu yeri yapamayınca, ihale açıldı. Ben de ihale yoluyla burayı devraldım. Burada araç gereç yoktu, nadiren araç vardı o dönemlerde. Yaklaşık 20 yıldır yediemin otoparklar işletmecisiyim. 10 yıl öncesine kadar tek başıma yapıyordum. Bir şube daha açtım, o da yetmiyor artık. 20 yıldır gelen araçlar burada yatıyor. Bunlar milli servettir, çürüyor. Öyle araçlar var ki poşetiyle birlikte geliyor ama yıllardır burada çürüyüp gidiyor.”

“BİZ DE MAĞDUR DURUMDAYIZ”

Yetkililerin bu soruna bir an önce el atması çağrısında bulunan Öge, “Kaç yıl oldu bekliyorum. Zaman zaman sosyal medya aracılığıyla yaşanan durumu yazıyorum. Yetkililer bir an önce araçlara el atsınlar. Özellikle Cumhuriyet Başsavcısına seslenmek istiyorum. İcra daireleri görevlerini yapmıyor. İcra daireleri çekiniyor, korkuyor. Burada milli servet çürüyor, biz de mağdur oluyoruz. Burada yaklaşık 7 bin 500 motosiklet, bin 500 araç bulunuyor” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa’da terör operasyonu! 1 gözaltı

“OTOPARKLARIN KİRALARINI ÖDEYEMİYORUM”

Hadi Öge, 20 yıldır sahibini bekleyen araçlar bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yıl sonra ben bunu alıp makine kimyaya götürebileyim. Benim 20 yıldır bekleme sebebim ne? Ben buraların kiralarını ödeyemiyorum. Buraya bakan elemanların maaşlarını ödeyemiyorum. Artık zor durumdayız. Burada araçlar sıcaktan soğuktan çürüyor. Birisi aracı hurdaya ayırıyor, yolda bırakıyor. Emniyet getiriyor, sahibi de yok. Otopark, araç ve ben karşı karşıya kalıyoruz, çünkü sahibi yok. Bunun sorumlusu Milli Emlak, bir sorumlusu da icra daireleridir. Bir hurda motosiklet 5 bin lira. Bu kaybolduğu zaman kasko değeri üzerinden devlet benden tahsil ediyor. Burada alan boş, hırsızlar var. Araçların etrafını tellerle çevirmişiz. Gece burayı güvenlikçilerle idare etmeye çalışıyoruz”.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.