enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Troleybüs Şanlıurfa sokaklarında

Troleybüs Şanlıurfa sokaklarında

Troleybüs Şanlıurfa sokaklarında
14.12.2022 12:17
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için özel üretilen Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Urfa sokaklarında.

Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknoloji bataryalı troleybüsü Şanlıurfa için üretildi.  Büyükşehir Belediyesi için özel üretilen 12 araçlık filonun ilk aracı geçtiğimiz günlerde teslim edilmişti. Araç, Şanlıurfa’ya ulaştı.

Troleybüsün  kentteki ilk test sürüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile aralarında ilçe belediye başkanlarının da yer aldığı heyet katıldı.

Toplam 160 kişinin seyahat edebileceği troleybüslerin günlük yolcu taşıma kapasitesi 95 bin. Oturan yolcu kapasitesi ise yüzde 32.

Troleybüsün uzunluğu 18 metre olarak tasarlandı. Bu da troleybüsün güzergahındaki tarihi yapılar arasında ve sit alanları üzerinde kurulu dar sokaklarında kolaylıkla seyahat edebilmesini sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesinin ileri teknoloji troleybüslerle yılda 3,5 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlaması bekleniyor.

HABERLER  Şanlıurfa’da ekimde 26 yatırıma teşvik belgesi verildi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.