enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5430
EURO
34,8814
ALTIN
2.430,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C

Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!

Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!

Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!
19.12.2022 09:04
0
A+
A-

Suruç Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Seher İdil, havaların soğumasıyla çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyardı.

Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necmi Eşiyok, mevsimsel geçişlerden dolayı çocuklardaki rahatsızlıklar hakkında bilgi verdi.

“Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülmektedir” diyen Eşiyok, şunları kaydetti:

“Çocukların okul veya kreş gibi kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye başlaması bu hastalığa zemin hazırlamaktadır. Hastane yönetimi olarak tedbir amaçlı çocuk servisimizde ki hasta yatak kapasitesini arttırarak 46 yatak ile halkımıza hizmet verecektir. Böylelikle spesifik hastalıklar haricinde vatandaşlarımız hastanemizde tedavi olarak il dışına gitmelerinin önüne geçilmiş olacaktır. Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının sık görülmesinin sebepleri arasında henüz bağışıklık kazanmamış olmaları ve hijyen kurallarına yeterince uyamamaları yer almaktadır.”

Suruç Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Seher İdil de Şanlıurfa genelinde mevsimsel hava geçişleri sebebiyle viral yükünün arttığını gördüklerini belirterek, şu uyarılarda bulundu:

“Çocuklarda daha çok grip, ishal şeklinde kendini göstermekte, mevsimsel geçiş sebebiyle influenza sıklıkla görülmekte. Bunun da en büyük bulguları üç günden daha fazla süren ateş ya da bir haftadan fazla süren ishal. Eğer ishalde kan görülürse hemen hastaneye başvurmalarını öneriyoruz. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmayı önermiyoruz. Genelde bütün hastalıklarla da ilgili doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmayı önermiyoruz. Viral enfeksiyonlardan korunmak için en önemli şey hijyen, çocuklara el yıkamayı öğretmek ve birbirine temaslarını azaltmak, maske kullanmak ve gıda olarak daha çok vitamin, C vitamini olan sebzeler ve taze meyveler şeklinde kullanması önerilmektedir”.

HABERLER  İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.