enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Çok Bulutlu
31°C

Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücret belli oldu!
22.12.2022 09:51
0
A+
A-

SON DAKİKA| Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’te geçerli olacak asgari ücretin net 8 bin 500 lira olacağını açıkladı.

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıkladı. Böylelikle asgari ücrete yüzde 55  zam yapıldı.

Beştepe’de basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Asgari ücreti belirlerken geçmiş kayıpları telafi edecek hem de enflasyon öngörümüzü gözettik. Ara düzenlemeden de kaçınmayız. Net 2023 yılında 8 bin 500 lira olarak mutabık kaldık. Ocak ayına göre yüzde 84, temmuza göre yüzde 55 artış olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Çalışan ve işveren tarafı maalesef ortak bir rakamda uzlaşamadı. Hükümet tarafından bu durumu saygıyla karşıladık. Bize düşen görev ne işçinin hakkının yenmesine ne de işverene altından çıkacak bir yük yüklemektir. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de aramızda olmasını isterdik. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için, asgari ücreti ortada bırakamazdık. Nitekim geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşamadığı için asgari ücretin hükümet tarafından neticelendirdiği durumlar vardır. Asgari ücret bizim dönemizde 30 kat artmıştır. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yaparak net 4 bin 253 TL’ye yükselttik. Gelir ve damga vergisini de kaldırmıştık. Yıl içinde enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle asgari ücreti 5 bin 500 TL’ye çıkarmaya yöneltmiştir. Böylece yıl içinde asgari ücrete yüzde 80 artış sağlanmıştır. Enflasyon oranını hızla düşüşüne şahit olacağız. Yıl ortasında yüzde 30, yıl sonunda ise yüzde 20’lere düşürmekte kararlıyız.  Şayet beklenmedik bir tablo ile karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. 

Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 TL olarak mutabık kaldık. Bu asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nin burs başvuruları başladı
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.