enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Suruç’ta çocuklara işitme testi yapıldı

Suruç’ta çocuklara işitme testi yapıldı

Suruç’ta çocuklara işitme testi yapıldı
22.12.2022 09:03
0
A+
A-

Suruç’ta Okul Çağındaki Çocuklarda İşitme Tarama Programı yapıldı. Tarama sonucunda işitme kaybı şüphesi olan çocuklar kentteki kulak burun boğaz uzmanlarına sevk ediliyor. Program kapsamında ilçede okul çağı çocuklarının yüzde 61’ine ulaşıldı.

SURUÇ -İşitme, eğitim ve iletişimin en önemli bileşenidir. Bir ya da her iki kulakta kalıcı veya geçici işitme kaybı okula giden çocukların yüzde 14’ten fazlasını etkiliyor. Tek taraflı işitme kayıplarında bile sınıf tekrar oranı yüzde 37 olarak belirtiliyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde okul taramaları içerisinde, ulusal işitme tarama programları yer alıyor. Türkiye’de de işitme taraması, ilköğretimin birinci yılında, belirlenen protokoller çerçevesinde okul ortamında, tarama odiyometri cihazları kullanılarak sahada uygulanıyor.

BÜDÜŞ: AMACIMIZ SAĞLIKLI BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü İşitme Tarama Görevlisi Dr. Emine Büdüş, “2015 yılı sonrasında Sağlık Bakanlığının yürütmeye başladığı Okul Çağındaki Çocuklarda İşitme Tarama Programını sürdürmekteyiz. İl genelinde ve ilçemizde kırsal ve merkezi kesimlerde bu programa devam etmekteyiz. Bugüne kadar toplam 3641 öğrencimizden 2250 öğrencimizin taramasını gerçekleştirdik. Bu taramalarda çocuklara ilk önce işitme testi yapıyoruz. Bu işitme testinin ilkinden kalan çocuklarımızı 48 saat sonra 2. testi yapıyoruz.

Bu işitme testinden işitme şüphesi oluşan çocuklarımızı merkezlere gerekli yerlere referans noktalarına sevk etmekteyiz. Yapmış olduğumuz programın yüzde 61’ini tamamladık. 60 gün içerisinde yüzde 100’e ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, tarama testleri ile erken dönemde saptanan ve tedavi edilebilen hastalıklar konusunda erken müdahalelerinin yapılarak yaşıtları sağlıklı çocuklarla eşit koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak ve sağlıklı bir nesil oluşturabilmektir. Okul başarısında ve hayatını sürdürebilmesinin önemli olduğu işitme tarama testlerinde ailelerimizden destek olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa’da vaka sayısı artıyor Karantinadaki binaların adresleri açıklandı
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.