enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5150
EURO
34,5622
ALTIN
2.495,10
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Şanlıurfa Şehir Hastanesi yapımında gelinen son durum masaya yatırıldı

Şanlıurfa Şehir Hastanesi yapımında gelinen son durum masaya yatırıldı

Şanlıurfa Şehir Hastanesi yapımında gelinen son durum masaya yatırıldı
24.12.2022 12:33
0
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve beraberindeki heyetle Şanlıurfa’da inşaat süreci devam eden yatırımlara ilişkin durum değerlendirmesi ve planlanan yatırımları yerinde inceledi.

ŞANLIURFA -Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, tarafından Şanlıurfa’da yapımı devam eden 1700 Yataklı Şehir Hastanesi, Harran Üniversitesi Eski Tıp Fakültesi ve Eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerine planlanan 150 yataklı hastane ve Milli Emlak tarafından kurumumuza devir edilen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek hizmet binası içerisinde bulunan kaba inşaatı bitmiş 3600 metrekare sahada 9 kattan oluşan binanın 110 yataklı Çocuk Hastanesi olarak planlandığı yatırımlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de sağlık sistemi içinde en üst düzey sağlık merkezleri olarak hizmet veren ve yapımı devam eden şehir hastaneleri içerisinde en büyüğü olan Şanlıurfa 1700 yataklı Şehir Hastanesinin yapımında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Çalışmaları yerinde görmek, gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatını ziyaret etti.

Yüklenici firma temsilcileri ile yapılan toplantıda hastanenin gelinen son durum değerlendirildi. Değerlendirme toplantısının ardından şehir hastanesine inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, hastanenin bir an önce bitirilip hizmete açılması noktasında desteklerini iletti.

İHTİYAÇ HALİNDE YATAK SAYISI ARTABİLECEK

Şanlıurfa, bugüne kadar yapılan en büyük sağlık yatırımlarından birine mükemmeliyet merkezine kavuşmuş olacak. En üst teknolojinin kullanılacağı şehir hastaneleri, sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak. 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesinin kapasitesi ihtiyaç halinde 2653’e kadar çıkabilecek şekilde planlandı.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi, sahip olacağı nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım kapasitesi, ileri teknolojiye sahip tıbbı cihazları, ameliyathaneleri, her branştan poliklinikleri, uzman sağlık personeli ile bölgenin en güçlü sağlık tesislerinin başında gelecek. Hem Şanlıurfa’ya hem de civar illere en üst kalitede sağlık hizmeti sunulacak. Tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Hastanede yatak sayılarının branşlara göre şu şekilde dağılım göstermesi planlandı; genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk hastanesinde 312, KVC hastanesinde 145, onkoloji hastanesinde 174 yatak, psikiyatri hastanesinde 60 yatak.  Toplamda 1700 yatak olarak planlanDI.

HABERLER  Şanlıurfa'da Su borcu yapılandırma başvuru süresi uzatıldı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve beraberindeki heyetin ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile birlikte Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Ögr. Üyesi Dr. Faruk Günak ve Destek Hizmetleri Başkanı Halil Beyazkendir de eşlik etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.