enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Başkan Canpolat ile 2022 açılışlar ve yatırımlar yılı oldu

Başkan Canpolat ile 2022 açılışlar ve yatırımlar yılı oldu

Başkan Canpolat ile 2022 açılışlar ve yatırımlar yılı oldu
02.01.2023 08:26
0
A+
A-

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği vizyon projeler ve ihtiyaca yönelik çalışmaları ile Haliliye ilçesinde değişim ve dönüşüme imza attı. Başkan Canpolat’ın sözünü verdiği birçok proje 2022 yılında hayata geçirilirken, Haliliye’ye yeni eserler kazandırıldı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın sözünü verdiği birçok eser, 2022 yılında Haliliye’ye kazandırıldı.

Hayatın her alanına tesir edecek merkezlere önem veren Başkan Mehmet Canpolat’ın seçim sürecinde sözünü verdiği projelerden biri olan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi hizmete sunuldu. İçerisinde mahalli aşçıların yetişeceği Gastronomi Mutfağı, yöresel lezzetlerin sunulduğu Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı, meslek edindirme sertifikalarının verileceği HAL-MES, Konservatuar Sınıfı, Kütüphane, Konferans Salonu ve Evlendirme Dairesi bulunan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, bölgenin sosyal donatı alanı ihtiyacına da yanıt oldu.

CUMHURBAŞKANI, BAŞKAN CANPOLAT’I TEBRİK ETTİ

Şanlıurfa Mitingi sonrası İbrahim Tatlıses Kültür Merkezini ziyaret eden ve burada gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kültür Merkezine duyduğu hayranlığı dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ı tebrik ederek, “İlk defa gençlik sohbetlerinde, gençlik buluşmalarında Haliliye’de, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde bugün farklı bir şey yaşadık. Ben, belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, İbrahim Tatlıses in ismine yakışır böyle bir kültür merkezini inşa etmiş olmaları, hakikaten artık Şanlıurfa’nın tarihi boyunca da hiç unutulmayacak ve gençlerimizin çok önemli buluşma yeri olacak” sözlerine yer verdi.

200 MİLYONLUK YATIRIM İLE 183 ARAÇ KAZANDIRILDI

Tasarrufa yönelik alınan kararlar ile Haliliye’nin geleceğini planlayan Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle belediye envanterinde kiralık araç kalmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli olan yaklaşık 200 milyon değerindeki bir yatırım ile tasarrufa gidildiğini belirten Başkan Mehmet Canpolat, düzenlenen lansman ile 183 araç ve iş makinesinin Belediye envanterine kazandırıldığını kaydetti. Başkan Mehmet Canpolat, Haliliye halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, şu açıklamalarda bulundu:

HABERLER  "Girişimin Kadın Kahramanları" projesi Şanlıurfa’da

“Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik şiarını kendimize vizyon ederek, sahada kendi iş makinamız, kendi araçlarımız olsun gayretinin içerisine düştük. Filomuza kazandırdığımız 183 yeni aracımız, vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bizler geleceğe umutla bakıyoruz, güvenle yürüyoruz. İlklerin ve yeniliğin belediyesi sloganımız olan hep iyisi, en iyisi sloganıyla yolumuza devam ediyoruz.”

HALİLİYE BELEDİYESİ ÜRETİP, HİZMETE SUNUYOR

Başkan Mehmet Canpolat’ın tasarrufa yönelik talimatlarının ardından önceki yıllarda satın alınan kamelya, piknik masaları ve banklar artık belediye bünyesinde üretiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ahşap-İş Atölyesinde deforme olan bank ve piknik masaları onarım sonrası ilk günkü görünümüyle yeniden hizmete sunuyor. Şanlıurfa’da bir ilk olan atölyeler ile hem hizmette hızlı işleyişi hem de tasarrufu sağlayan Haliliye Belediyesi, parklara kazandırdığı kamelyaları da kendi bünyesinde yapıyor. Belediye bünyesinde parklara kazandırılan kamelyaların yanı sıra Araç Bakım ve Onarım Atölyesi ile şehir dışına gönderilen iş makinalarının bakım ve onarımı de ustalar tarafından yapılırken, yıllık büyük tasarruf sağlanıyor. Şanlıurfa’da bir ilk olan bu atölyeler ile hem hizmette hızlı işleyişi hem de tasarrufu sağlayan Haliliye Belediyesi, örnek bir belediyecilik anlayışı ile takdirleri topluyor.

ALTYAPI VE ÜSTYAPIDA 70 MİLYONLUK YATIRIM

Başkan Canpolat ile yatırımların artığı Haliliye, altyapı ve üstyapı yönelik hummalı çalışmalar ile değişiyor. Merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan ilçe genelinde yürütülen çalışmalar ile yollar konforlu hale getiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerin stabilize yol çalışmaları ile, merkez mahallelerin ise asfalt ve kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla kalitesi artıyor.

SANCAKTAR KOMPLEKSİ

Haliliye’de mahallenin ihtiyaçlarına göre inşa edilen ve kısa süre içerisinde hizmete açılan Sancaktar Kompleksi bölgeye nefes aldırdı. Başkan Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan ve mahallede yapılan tespitlerin ardından bölgenin eksikliklerine göre yükselen projelerden olan Sancaktar Kompleksi, içerisinde bulunan Kapalı Semt Pazarı/Otopark, Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Zabıta Amirliği, Muhtar Evi ve Park alanı ile hizmete sunuldu. Yıllardır mahallenin ihtiyaç duyduğu ve 5 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen projenin hizmete sunulmasıyla bölgenin nefes aldığını ifade eden vatandaşlar, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

HABERLER  Şanlıurfa'da ticari taksiler denetlendi

KARŞIYAKA KOMPLEKSİ

Başkan Canpolat’ın girişimleriyle bölgeye kazandırılan Karşıyaka Kompleksi ise vatandaşların takdirini topladı. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla mahallenin tespit edilen ihtiyaçlarına yönelik projelendirilen ve görkemli açılışı ile Karşıyaka Mahallesine kazandırılan Kompleks; Kapalı Semt Pazarı, Zabıta Amirliği, Camii ve Spor Sahası ile bölgeye nefes aldırdı. Kapalı pazar alanı ile gönül rahatlığıyla alışveriş yapan esnaf ve vatandaşlar, pazar yeri ile birçok sorunun ortadan kalktığını ifade etti.

DEVTEYŞTİ OKUMA SALONU HİZMETE AÇILDI

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla geleceğin teminatı olan gençlerin faydalanacağı Devteyşti Okuma Salonu, hizmete açıldı.

Gençlerin sessiz ve nezih bir ortamda geleceğe daha emin adımlarla hazırlanması için Devteyşti Mahallesine kazandırılan 100 kişi kapasiteli Okuma Salonunun açılışında konuşan Başkan Mehmet Canpolat, her zaman geleceğe yatırım yapacaklarını ifade etti. Başkan Mehmet Canpolat, “Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım sloganı ile hareket ediyoruz. Ne yapıyorsak gençlik için, gelecek için yapıyoruz.”

“HALİLİYE’DE DOĞALGAZIN ULAŞMADIĞI MAHALLE KALMAYACAK”

İlçede doğalgazın ulaşmadığı mahalle kalmaması adına göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını sürdüren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, merkez mahalle muhtarlarıyla birlikte AKSA Doğalgaz yetkilileriyle görüştü. Haliliye’de devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mehmet Canpolat, 3 mahallenin doğalgaza kavuşacağını müjdeledi.

Başkan Mehmet Canpolat’ın müjdesini verdiği doğalgaz çalışmaları; Bağlarbaşı, Yavuz Selim ve Süleymaniye Mahallelerinde başladı.

118 DÖNÜM HALİLİYE MİLLET BAHÇESİ

Başkan Mehmet Canpolat’ın söz verdiği projeler arasında yer alan Millet Bahçesi’nin çalışmaları 118 dönümlük alanda sona yaklaştı. Bölgenin sosyal donatı ihtiyacına cevap verecek olan Millet Bahçesi; mesire alanı, çocuk oyun alanları, macera parkı, bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve dinlenme alanları ile Haliliye’ye kazandırılacak.

Haliliye’ye yeşil bir vadi kazandırdıklarını belirten Başkan Mehmet Canpolat, “Millet Bahçemiz, ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, inşaat çalışmalarımız tamamlanmak üzere” dedi. 

HABERLER  Şanlıurfa'dan Suriye'ye 7 tır insani yardım gönderildi

2 ADET FABRİKA İLE İSTİHDAMA KATKI

Aydınlık yarınlar için durmadan çalışan Başkan Mehmet Canpolat’ın istihdamı arttırmaya yönelik araştırmaları sonucu, Organize Sanayi Bölgesinde 2 adet fabrika binasının yapımı için Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzalandı. İhalesi yapılarak, inşaat çalışmalarına başlanan fabrikalar, hızla yürütülen çalışmalar ile bitme aşamasına geldi. Fabrika projesi, ilçedeki yüzlerce gence iş imkanı sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.