enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4996
EURO
34,5576
ALTIN
2.498,20
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Urfa’da aldığınız balığa dikkat edin! Tezgahta palamut, evde tombik…

Urfa’da aldığınız balığa dikkat edin! Tezgahta palamut, evde tombik…

Urfa’da aldığınız balığa dikkat edin! Tezgahta palamut, evde tombik…
04.01.2023 08:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’da tezgahta palamut diye satılan balıkların yurtdışında konserve yapımında kullanılan ve ekşimsi bir tada sahip olan tombik balığı olduğu anlaşıldı. Daha ucuzu mal edilen balığı vatandaşlara palamut fiyatına satarak haksız kazanç elde ettiği iddia edilen esnaf için, yetkililere çağrıda bulunulurken artık tüketicilerin de alışverişte daha çok dikkatli olması gerektiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’da balık tezgahındaki hile, vatandaşları şok etti.

Kış mevsiminde tüketimi artan balık, Şanlıurfa’da da oldukça rağbet görüyor. Öyle ki balıklar artık pazarlarda tezgahlarda da alıcılarını bekliyor. Ancak Salı Pazarı’nda balık satışına da hile karıştığı iddia edildi. Bir balıkçı esnafı, palamuda benzeyen tombik balıklarını ‘palamut’ etiketiyle sattı. Bir vatandaş bunu fark etti ve ucuza mal edilen tombik balığının vatandaşlara palamut ismi ve palamut fiyatına satılmasına tepki gösterdi. Esnaftan parasını geri almak istedi ancak esnaf parayı polisin gelmesinin ardından iade etti.

Gerekli tüm kurumlara şikayette bulunacağını belirten mağdur vatandaş, yetkililere çağrıda bulundu. 

Yaşanan bu olay, tüketicilerin daha dikkatli olması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı.

PALAMUT VE TOMBİK NASIL AYIRT EDİLİR?

Peki vatandaşlar tezgaha gittiklerinde palamut ve tombik balığını nasıl ayırt edecek.

Bunun için de vatandaşların ilk etapta balığın dişlerine bakması gerekiyor. Palamudun dişleri varken tombiğin dişleri bulunmuyor. Bu en ayırt edici özellik olurken beneklere bakılarak da kontrol edebilmeniz mümkün. Palamudun yüzeyinde çizgiler varken, tombik ise benekli bir balıktır.

Bir diğer ayırt edici özellik ise balığın etinin rengi. Takoz olarak kestirdiğiniz takdirde balığın eti beyaz ise o palamuttur. Tombik eti daha kırmızımsı ve siyah oluyor.

HABERLER  Resmi Gazete'de yayımlandı: 3 bin bekçi alınacak
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.