enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda 30 tutuklama

Devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda 30 tutuklama

Devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda 30 tutuklama
18.01.2023 11:48
0
A+
A-

Aydın merkezli Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 29 ilde, jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda, gözaltı sayısı 106’ya çıkarken, 30 şüpheli tutuklandı.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı.

Şüphelilerin, devre mülk sahiplerine ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla ele geçirdiği tespit edildi. Dolandırıcılık şebekesi üyelerinin, farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği de belirlendi. Devre mülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını belirten şüphelilerin, bu yolla ikna ettikleri 212 devre mülk sahibini dolandırdıkları tespit edildi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 TL’sinin dolandırıldığı belirtildi.

GÖZALTI SAYISI 106’YA ÇIKTI

Toplanan bilgi ve deliller ışığında harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 15 Ocak’ta Aydın merkezli Şanlıurfa, İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis’te belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Baskınlarda avukatlar dahil 104 şüpheli, gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çeşitli evrak ile dijital materyaller ele geçirildi.

2 şüphelinin de önceki gün jandarmaya gelip, teslim olması ile birlikte gözaltı sayısı, 106 oldu. Jandarmadaki işlemeleri tamamlanan 106 şüpheliden 52’si, önceki gün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20’si, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, 31’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 32’si de serbest bırakıldı. Diğer 54 şüpheli de dün adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 10’u, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Operasyonda tutuklu sayısı, 30’a yükseldi. Diğer 44 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

HABERLER  Şanlıurfaspor'da Serdar Bozkurt dönemi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.