enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa Valisi Ayhan’dan depremle ilgili açıklama

Şanlıurfa Valisi Ayhan’dan depremle ilgili açıklama

Şanlıurfa Valisi Ayhan’dan depremle ilgili açıklama
08.02.2023 17:40
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa’da deprem sonrası 3 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’da yaşanan yıkım ve süren arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, ülke olarak büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlimiz, depremden etkilenen illerin başında geliyor. 06.02.2023 gününde olayın yaşandığı ilk saatten itibaren, halkımızın mağduriyet yaşamaması için devletimizin tüm imkânlar ve personellerimizle sahadayız. Hamdolsun 7/24 çalışarak milletimizin yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu amaç uğrunda büyük bir özveriyle çalışarak ilerleme kat etmiş durumdayız. Yaşanan depreme dair hiçbir iz kalmayacak şekilde her şey düzelene kadar da bu gayretli çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

İlimiz genelindeki 3 binamızda arama- kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Enkaz altından canlan sağ çıkan her bir kardeşimizle sevinsek de ülkemizde yaşananlardan ötürü yüreğimiz oldukça buruk Şehrimizde ve depremden etkilenen diğer illerde yaşayan halkamızın çektiği acıyı korkuyu, endişeyi topyekün şekilde kalbimizin en derininde hissediyoruz. Ancak umudumuzu asla yitirmeden, bütün kardeşlerimize sağ salim ulaşabilmek için durmaksızın çabalıyoruz.

Soğuk hava şartlarında vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi adına çadır, battaniye, ısıtıcı ve temel gıda ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Finn, market gibi temel ihtiyaç noktalarının hizmet verecek şekilde sürekli açık olması için gereken bütün tedbirlerimizi aldık. Esnaflarımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum. Çünkü gün, kardeşlik günüdür! Gün, birlik olma günüdür! Ne mutlu bizlere ki milleti olarak kötü günlerin altından her daim kardeşlikle, el ele, birliktelikle kalkabildik. Şu an yaşadığımız felaketin getirdiği neticeleri de birliktelik ve dayanışma için de bitireceğiz.

Depremden etkilenen ilimize ve diğer illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmektedir. Tüm ayni bağışlarınızı (battaniye, ısıtıcı, çadır, giyim, gıda maddeleri vb) için valiliğimize ve kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ve AFAD il müdürlüğümüze başvurabilirsiniz. İş makinesi yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın II AFAD Müdürlüğümüzün bünyesinde oluşturduğumuz sevk birimiyle (0 505 271 46 50) İletişime geçebilirsiniz.

HABERLER  Karaköprü Belediyesine ek bütçe

Devletimiz ve milletimiz el ele vererek çok şükür ki ilk şoku atlattık. Ancak geride kalan vatandaşlarımız için, ilimizde olabildiğince hızlı şekilde normalleşmemiz ve bütün yaralarımızı sarmamız lazım. Tekraren belirttiğim gibi bunu da el birliği ile yapacağız. Bu süreçte, bütün hemşerilerimin hassasiyetle davranacağından ve üzerine düşen her türlü rolü, sorumluluk bilinciyle yerine getireceğinden asla kuşku duymuyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Böyle felaketleri Allah ülkemize ve milletimize bir daha göstermesin. Kalbimiz, şehrimizdeki ve depremden etkilenen diğer illerimizdeki kardeşlerimizle birlikte”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.