enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,9164
ALTIN
2.435,93
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Binaları yıkılan müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun talebi

Binaları yıkılan müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun talebi

Binaları yıkılan müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun talebi
10.02.2023 15:38
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binaları yıkılan ya da sıkıntılı olan müteahhitlerin yurt dışına kaçmayı planladıkları ileri sürülüyor. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğin belirtilirken, çok sayıda barodan onlarca avukat, depremlerin yıktığı illerdeki başsavcılıklara yıkılan binaların müteahhitlerine yurt dışı yasağı konması ve onların cezalandırılması çağrısında bulunuyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler, Türkiye’yi derinden sarstı. 10 ilde yıkıma neden olan depremlerde can kaybı 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerin sayısını geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketinde can kaybının 18 bin 991’e ulaştığını söyledi.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğu bilgisini verdi.

Yıkılan binaların arasında yeni binalar da vardı ve bu yeni binalar yüzlerce insana mezar oldu. Bu binaların müteahhitleri de tartışmaların odağında bulunuyor.

Yeni binaların enkaz haline gelmesiyle inşaat aşamasında yapılan usulsüzlükler de gün yüzüne çıkmış oluyor.

Birçok barodan onlarca avukat, depremlerin yıktığı illerdeki başsavcılıklara yıkılan binaların müteahhitlerine dair suç duyurusunda bulunuyor.

Bu avukatlardan biri de Yakup Okumuşoğlu. Okumuşoğlu, sadece hasar gören binalardan sorumlu olan müteahhitlerin değil aynı zamanda imarı kabul edenlerin, ruhsat verenlerin, imzacı denetimden sorumlu tüm kurum ve kuruluşların ilgililerinin hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.

Yıkılan veya hasar gören binalardan bir an önce numune alınması gerektiğini vurgulayan Okumuşoğlu, bu delillerin karartılmaması gerektiğine dikkati çekiyor.

Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise depremde binaların yıkılması konusunda adli tahkikat başlatıldığını söylemişti.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca da şehirde depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını, binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.

HABERLER  Şenyaşar Ailesi'nden ilk açıklama!
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.