enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
20°C
Şanlıurfa
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C

Şanlıurfa İHH’dan bir ayda 13,5 milyon liralık yardım

Şanlıurfa İHH’dan bir ayda 13,5 milyon liralık yardım

Şanlıurfa İHH’dan bir ayda 13,5 milyon liralık yardım
12.03.2023 14:25
0
A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, deprem bölgesinde bir ayda 13 milyon 450 bin liralık ayni ve nakdi insani yardımda bulunduklarını açıkladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği 6 Şubat’tan 6 Mart’a kadarki bir aylık dönemde deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerini açıkladı.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremden hemen sonra tüm imkanlarıyla halkın yanında olduklarını belirterek, “Haftalarca gece gündüz çalışmalarımız kesintisiz/aralıksız sürdü. Çünkü felaketin boyutu çok büyüktü” ifadesini kullandı.

Faaliyetlerini arama kurtarma çalışmaları ile acil ayni ve nakdi insani yardım çalışmaları diye iki başlıkta toplandıklarını belirten Atila, şunları kaydetti:

“İlk etapta eğitimli olan 20 kişilik arama kurtarma ekibimizle AFAD koordinasyonunda ilimizdeki enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduk. İlimiz ŞanlıUrfa’da enkazlarda arama tarama ve kurtarma faaliyetleri bitince de eğitimli ekibimiz ve diğer gönüllülerimizden oluşan toplam 106 kişilik ekiplerimiz Adıyaman, K.Maraş, G.Antep ve Hatay’da enkazlarda arama kurtarma çalışmalarında bulunduk. Şanlıurfa İHH arama kurtarma ekiplerimiz ilk iki hafta boyunca deprem bölgesinde 106 kişi ile (11 ekip, 11 araç ile) 27 enkazda çalıştı. Bu arama kurtarma çalışmalar neticesinde ekibimiz ve kardeş ekipler çalıştığı 27 enkazda 12 kişiyi canlı kurtarırken, 73 kişiyi de maalesef ölü olarak çıkardılar.”

İlk günden itibaren acil ayni ve nakdi insani yardım çalışmalarına da başladıklarını belirten Atila, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sıcak yemek, çorba, hazır yemekler ve konserve çeşitleri gıda kolisi, mama, su, battaniye, sünger döşek, çocuk bezi, hijyen paketi, giysi, çorap, çamaşır, ayakkabı vb temel ihtiyaç malzemelerini personellerimiz ve 18 gönüllü mobil ekiplerimizle(yaklaşık 250 kişi ile) hızlıca dağıttık.

HABERLER  Şanlıurfa'da binlerce kişi Filistin için yürüdü

Şanlıurfa İHH olarak söz konusu acil yardımlarımız sadece Şanlıurfa ve ilçeleri ile sınırlı değildi. Bizden çok daha fazla hasarlı olan komşu illerimiz de de hem rama kurtarma çalışmalarımızı hem de acil insani yardım çalışmalarımızı yaptık. Defalarca Adıyaman K.Maraş, G.Antep ve Hataya ekip ve yardımlarımızı gönderdik. Çevre illere gönüllü berberler gönderdik, hastanelerdeki yaralıların ihtiyaçlarını karşıladık. Taziye evleri, spor kompleksleri, camiler gibi toplu yaşam yerlerinde kalan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bir ay içerisinde nakdi ve ayni yardımlar yaptık. Bu bir ayda yaptığımız insani yardımların piyasa değeri yaklaşık 13 milyon 450 bin TL’dir.”

Behçet Atila, bu yardımları bağışlayan hayır sahipleri başta olmak üzere bu yardımların tasnif ve dağıtımında emeği geçen tüm birimlere teşekkür etti.

Deprem bölgelerinde yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Atila, Ramazan ayı öncesi ihtiyaç listesinde şunların yer aldığını ifade etti:

Gıda kolisi, kahvaltılık (sahur), konserve ve hazır yemek çeşitleri, mama, hijyen paketi, çocuk bezleri, giysi ve çamaşırlar, ayakkabı çeşitleri,halı ve halıfleksler.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği’nin hesap bilgileri şöyle:

Alıcı / Hesap Adı: ŞANLIURFA İHH – IBAN: TR790020500000832353200001

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.