enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,7604
ALTIN
2.491,29
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa’da sel felaketi sonrası vatandaşlar hurdaya dönen araçlarını tanıyamıyorlar

Şanlıurfa’da sel felaketi sonrası vatandaşlar hurdaya dönen araçlarını tanıyamıyorlar

Şanlıurfa’da sel felaketi sonrası vatandaşlar hurdaya dönen araçlarını tanıyamıyorlar
17.03.2023 15:53
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’taki şiddetli yağışların ardından yaşanan sel felaketinde sular altında kalan çok sayıda araç da hurdaya döndü.

Selde hasar gören ve tanınmayacak hale gelen araçlar yediemin otoparkında toplanıyor. Onlarca aracın çıkarılıp getirildiği otopark araç mezarlığını andırıyor. Araçlarını almaya gelen vatandaşlar ise otomobillerinin son haline üzülüyor.

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta etkili olan sağanak yağışlarda kenti besleyen derelerin taşması sonucu oluşan, 16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin izlerinin silinmesi için çalışmalar sürüyor. Kentin birçok noktasında ekipler sel sularının çekilmesiyle oluşan çamur yığınını temizlemek için çalışma yürütüyor.

Öte yandan selde sürüklenerek tahrip olan araç sayısı da çok fazla.

Selde hasar gören ve tanınmayacak hale gelen araçlar yediemin otoparkına çekiliyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesinde bulunan yediemin otoparkının şu anki görüntüsü ise tam bir araba mezarlığını andırıyor.

Aracı selden zarar gören vatandaşlar araçlarını teşhis etmek için yediemin otoparkına geliyor. Kimi vatandaş aracını teşhis etmekte zorlanırken, kimi vatandaşlar ise araçlarını teslim alıp gidiyor. Vatandaşlar araçlarının son haline üzülüyor.

BİHA mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkililerden destek istedi.

KAYA: ARACIMIZA BİNMEYE KIYAMIYORDUK

Aracı sel sonrası kullanılamaz hale gelen vatandaşlardan Mehmet Şükrü Kaya, aracını teşhis etmekte zorlandığını söyledi.

Kaya, sel öncesi aracına titizlikle baktığını şimdi ise selde kullanılamaz hale geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Aracımız sele kapılmıştı ve düş teşhis edip bulduk. Hızmalı Köprüsünün dibinde bulduk. Öğleden sonrada buraya getirdik. Teşhis edip bulmuştuk ama aracımız şu anda tanınamaz halde. Aracımıza binmeye kıyamıyorduk. O kadar temiz, o kadar titiz bir şekilde bakıyorduk ama Allah’ın verdiği felaketle bu duruma geldi. Sadece bu olsa yine iyi. Evimizi, iş yerimizi su bastı. Mağduriyet noktasında gereğinden fazla mağduruz. Devletimiz nasıl bir çözüm bulacak onu bekliyoruz.”

HABERLER  Şanlıurfa Valiliği'nden Harran'daki silahlı kavga ile ilgili açıklama

KARAKUZU: ARAÇ 5-10 KM SÜRÜKLENMİŞ

Bir şirkette araç sorumlusu olan ve perte çıkan aracını bulmak için otoparka gelen Cuma Karakuzu ise şunları söyledi:

“Süleymaniye Mahallesinde aracımızı park etmiştik, araç sele kapıldı. Yaklaşık 5-10 kilometre sürüklenerek Hızmalı Köprü’ye kadar gelmiş. İki gün sonra derenin içinde aracı bulduk. Sağ olsun yetkililer yardım etti aracımızı çıkardık. Araba kullanılamaz hale gelmiş, perte çıkmış. Arabamızı tanıyamıyoruz. Mağduruz, yetkililerden destek istiyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.