enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Hayatlarının normale dönmesini isteyen selzedeler destek bekliyor

Şanlıurfa’da Hayatlarının normale dönmesini isteyen selzedeler destek bekliyor

Şanlıurfa’da Hayatlarının normale dönmesini isteyen selzedeler destek bekliyor
21.03.2023 16:14
0
A+
A-

Şanlıurfa’da depremin ardından selin de vurduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Evleri tavana kadar çamurlu suyla dolan ve tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar gündüz evlerini temizleyip geceyi yakınlarının yanında geçiriyor. Hayatlarının bir an önce normale dönmesini isteyen aileler yardım talep ediyor.

Şanlıurfa’yı 14-15 Mart’ta vuran sel felaketinde bir hafta geride kaldı. Ancak sel felaketinin izleri hala devam ediyor. Selin en çok etkilediği bölgelerden Süleymaniye Mahallesinde Karakoyun Deresi civarındaki evlerde temizlik çalışmaları sürüyor.

Aileler, gündüz çamurlu suyla dolan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen evlerinde temizlik yaparken, akşamları da akrabalarının evlerinde geçiriyor.

Perişan halde olduklarını belirten aileler Ramazan ayı gelmeden hayatlarının normale dönmesini istiyor. Bu noktada da aileler, yetkililerden yardım talep ediyor.


ZAHİDE DOĞAN: ŞU AN ÇOK ZOR DURUMDAYIZ

BİHA’ya konuşan selzedelerden Zahide Doğan, evlerindeki tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyledi. “Evimizde bir şey kalmadı” diyen Doğan, şunları söyledi:

“Sel olduğu an evin kapısından suyun geldiğini gördük. Kapıyı aştığım gibi sular evin içine kadar bir anda geldi. O an çocuklar alıp evin damına gittiğimizde su dama kadar çıkmış gibiydi. Sonra dışarı çıktık, düşe kalka mahallenin sonuna kadar gittik. Evimin tüm eşyaları kullanılamaz halde.”

Gündüz temizlikle uğraşıp geceyi de akrabalarının evinde geçirdiklerini belirten ifade eden Doğan, “Ben çocuklarımla akrabamızda kalıyoruz. Hava güzel olunca gelip burada temizlik yapıyoruz, akşam yine akrabalara gidiyoruz. Gerçekten yardıma çok ihtiyacımız var. Selden dolayı 10 bin liralık destek bile yatmadı. Şu an çok zor durumdayız. Bizim arabamız da selden dolayı gitti. Ortada beş parasız kaldık. Her şeyimiz gitti” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'dan Suriye'ye 7 tır insani yardım gönderildi

FARUK DOĞAN: SELİ HİSSETTİĞİMİZDE UYANMAYA ÇALIŞTIK AMA KAÇAMADIK

Sele uykuda yakalanan ve evin çatısına çıkarak kurtulan Faruk Doğan, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Doğan, kayıplarının telafi edilmesini isteyerek, “Seli hissettiğimizde uyanmaya çalıştık ama kaçamadık. O anlarda dama sığındık ama damlar da sağlam değildi. Evlere su girdiğinde endişe ediyorduk. Selden dolayı kullanılamaz hale gelen eşyaları iş makinaları götürdü. Karakoyun deresinde araçlar yüzüyordu. Selden iki gün sonra belediye yetkilileri buraya geldi. Burada kimin ne yaptığı bilinmiyor. Belediye yetişmiyor. Jandarmayı burada görüyoruz. Hepimiz mağduruz. Yiyecek içecek hiçbir şey yo” ifadelerini kullandı.

ALİN: 200 BİN LİRALIK EŞYA ALMIŞTIK, SEL MAHVETTİ

Sele uykuda yakalanan vatandaşlardan Başak Alin de evlerinin bir anda suyla dolduğunu söyledi. Dolapların, mutfak eşyalarının, giysilerinin hepsinin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Alin, “Üstünde oturacağımız hiçbir şey yok. Biz tükendik, bittik artık. 4 çocuğumla ne yapacağız, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Şu an şaşırmış durumdayız. Sığınacak bir yerimizde yok. Halimiz perişan olmuş. Evimiz depremden de hasar gördü, şimdi ise selden hasar gördü. Şu an bir akrabamızın yayında kalıyoruz ama nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

“Biz kendimize 200 bin liralık eşya almıştık ama sel eşyalarımızı mahvetti” diyen Alin, mağduriyetlerini şöyle dile getirdi:

“Şu ana kadar herhangi bir yardım yapılmadı. Selden bu yana halimiz böyle. Biz evimizi kendi imkânlarımızla temizliyoruz. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Ramazan ayı yaklaştı, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ekipler bizim hasar gören eşyaları tek tek yazdılar ama hala bir şey gelmedi. 10 bin liralık desteği bile alamadık. Jandarma hariç kimse buraya gelmedi. Benim kızımın bile ayakkabısı yok, büyüklerin ayakkabısını giyiyor”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.