enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

HDP’li Öcalan’dan Şanlıurfa’daki operasyona tepki!

HDP’li Öcalan’dan Şanlıurfa’daki operasyona tepki!

HDP’li Öcalan’dan Şanlıurfa’daki operasyona tepki!
31.03.2023 17:06
0
A+
A-

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, DBP Suruç ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

Öcalan, “Büyük bir oyunla, büyük bir komplo ile yıllar önce siyasi faaliyetlerde bulunan siyasetçilere operasyon çekiliyor ve adeta bir tiyatro sergileniyor” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 27 Mart’ta HDP ve DBP Suruç ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 24 şüpheliden 23’ü tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve diğer partililer HDP ve DBP Suruç ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasına tepki amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapıldı. Grup adına açıklamayı Öcalan yaptı.

Öcalan burada yaptığı açıklamada, “27 Mart’ta Suruç’ta ilçe eş başkanlarımızın, yöneticilerimizin da aralarında bulunduğu 24 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu arkadaşlarımdan 23’ü dün gece itibarıyla tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Arkadaşlarımız siyasi parti çalışmaları, siyasi faaliyetleri, muhalefet yapmak ve şehrin sorunlarını dinlemek, halkın taleplerini gündeme getirmektir.  Büyük bir oyunla, büyük bir komplo ile yıllar önce siyasi faaliyetlerde bulunan siyasetçilere operasyon çekiliyor ve adeta bir tiyatro sergileniyor” dedi.

ÖCALAN: TİYATRO VE OYUN PEŞİNDELER, KANUNLARIN DIŞINA ÇIKMIŞLAR”

Öcalan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Asıl görevleri bu şehri yönetmek olanlar, güvenliği ve sorumluluğu olanlar siyasi parti faaliyetlerimizi engellemek istiyorlar. TEM şube, hâkimi, savcıyı ayarlıyor ve hepsini denk getiriyor. Bir komplo ile hangi savcının dosyaya bakacağını ayarlıyor. TEM arkadaşlarımıza diyor ‘bu oyunu iyi oynarız, biz filmciyiz. Biz filmi iyi çekeriz’ diyor. Bunları açık bir şekilde söylüyorlar. Biz şimdi nasıl inanalım adalete, hukuka. Tiyatro ve oyun peşindeler. Kanunların dışına çıkmışlar. Biz bunları kabul etmeyeceğiz. Bu şehir su altında kaldı.

HABERLER  Gülpınar ve Dusak, 14 Mayıs’ın önemini anlattı

Bu şehirde onlarca insan öldü, neredeydiniz. Komplo peşinde olanlar neredeydi. Dere yataklarını imara açtılar, devasa binalar diktiler. Bir iki gün yağan yağmur, şehri adeta sele çevirdi. Bunlar yaşanırken neredeydiniz. Biz buradayız. Hak ve hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz. Her zaman halkımızla istişare halinde siyasetimizi yapacağız. Yasalara, kanunlara uymaya davet ediyorum. Bu halk hesabını 14 Mayıs’ta mislisiyle soracaktır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.