enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da muslukta su içilebilir mi? Açıklama geldi…

Şanlıurfa’da muslukta su içilebilir mi? Açıklama geldi…

Şanlıurfa’da muslukta su içilebilir mi? Açıklama geldi…
31.03.2023 23:38
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sel felaketinin ardından temiz içe suyu sorunu yaşanan Şanlıurfa’da ilgili kurum ŞUSKİ yeni bir açıklama yaparak suyun içme suyu olarak kullanılabilecek seviyede olduğunu duyurdu.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da “Musluktan su içilebilir mi?” sorusu yanıt buldu.

15 Mart’ta kentte yaşanan sel felaketinin ardından musluklardan çamurlu akmasıyla temiz içme suyu sorunu yaşandı. Su üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde bir kaç gün sonra musluklardan akan suyun yalnızca hijyen amaçlı kullanılabileceği duyuruldu. 

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü musluklardan su içilebileceğine dair beklenen açıklamayı yaptı. Musluklardan akan suyun içme suyu seviyesinde olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarlarının ve kurumumuzun uluslararası akredite laboratuvarının yaptığı analiz sonuçlarına göre 20 Mart 2023 tarihinden günümüze kadar merkez içme suyu arıtma tesisinden temin edilen suyun kesintisiz olarak içme suyu standartlarına uygun olarak arz edildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca merkez on dört (14) ana içme suyu depomuzdan çıkan suların ve merkez üç ilçe şebekemizden arz edilen suların genelinin temiz olduğu ve ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ şartlarını sağladığı ve içme suyu olarak kullanılabilecek seviyede olduğu tespit edilmiştir.”

HABERLER  Birecik'te kazanan aday belli oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.