enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararname yayımlandı

OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararname yayımlandı

OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararname yayımlandı
06.04.2023 16:18
0
A+
A-

Urfa’nın da dahil olduğu OHAL ilan edilen illerde elektronik haberleşme hizmeti alan aboneler ile işletmecilerini ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı.

Kararname ile hizmet alan aboneler ile GSM işletmcilerine yönelik birtakım kolaylaştırmalara gidildi.

Kararname “Olağanüstü Hal Kapsamında Elektronik Haberleşme Alanı İle Su Yapıları Denetim Hizmetlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnamede elektronik haberleşme hizmeti alan aboneler ile bu hizmeti veren GSM işletmecilerle ilgili kolaylaştırıcı birtakım kararlar alındı.

Bu kararlar doğrultusunda OHAL süresince, OHAL ilan edilen illerde depremden etkilendiğini belgeleyen bireyler için tesis edilecek bir adet yeni mobil abonelikten ilk tesis özel iletişim vergisi alınmayacak.

Kararname gereği, deprem saatinden önceki son 24 saat içinde OHAL kapsamındaki illerde hizmet alan veya o illerdeki işletmecilerde kayıtlı olan abonelerden mevcut abonelikleri için de üç aylık kıst telsiz ruhsatnamesi ve kullanım ücreti alınmayacak.

Kararnamede ayrıca OHAL kapsamındaki illerde olan abonelere 6 Şubat tarihinden itibaren sıfır bedelli düzenlenen hizmet faturalarında emsal bedeli sıfır olarak dikkate alınacak.

Kararname kapsamında alınan kararlarla GSM işletmecilere yönelik de bazı kolaylaştırmalara gidildi.

Bu kararlar doğrultusunda afet ve acil duruma yönelik ihtiyaç duydukları haberleşme hizmetini sağlayan GSM işletmecileri, telsiz cihaz ve sistemlerini, gerekli bilgi ve belgeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna göndermek kaydıyla kurarak, OHAL süresince ücretsiz olarak kullanabilir.

Alınan kararlara göre, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince haberleşme hizmetini sağlayan işletmecilere kendi tüzel kişilikleri adına tesis edilecek olan ve aciliyet arz eden iletişim altyapılarının kurulmasında da kolaylıklar sağlanıyor. İşletmeciler bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ücretsiz olarak verilecek yer seçim belgesi ve mahallin mülki amirliğince verilecek izin haricinde herhangi bir belge olmadan iletişim altyapılarını kurabilecek.

HABERLER  AK Parti'den 'TC kimlik numarasıyla Twitter' açıklaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.