enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Ak Parti’den Aday gösterilmeyen eski Başkan Çiftçi’den sitem!

Ak Parti’den Aday gösterilmeyen eski Başkan Çiftçi’den sitem!

Ak Parti’den Aday gösterilmeyen eski Başkan Çiftçi’den sitem!
09.04.2023 15:55
0
A+
A-

Şanlıurfa AK Parti’den milletvekili aday listesinde kendine yer bulamayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, “Listelerin hangi kriterlere göre belirlendiğini ben anlamış değilim.” diyerek aday gösterilmemesine sitem etti.

14 Mayıs seçimleri öncesi,  milletvekili adayları kesinleştirilip, Yüksek  Seçim Kurulu’na teslim edildi.

Uzun süredir listede kimlerin yer alacağı konuşulurken, AK Parti’nin Şanlıurfa’daki milletvekili aday listenin son hali belli oldu.

Şanlıurfa AK Parti’den milletvekili aday adayı olan fakat aday listesinde kendisine yer verilmeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÇİFTÇİ: LİSTELERİN HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENDİĞİNİ BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM

Aday gösterilmemesine sitem eden Çiftçi,  “Tüm siyasi partilerde milletvekili adayları ilan edildi. Seçimde siyasi partilerin milletvekili aday listesinde yer alanlara başarılar dilerim. Ben de AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili aday adayı oldum.  Tüm Şanlıurfalı kardeşlerim için sorumluluk almak istedim. Ancak yetkililer tarafından böyle taktir edildi. Listelerin hangi kriterlere göre belirlendiğini ben anlamış değilim. Bunu değerlendirilmesini hemşehrilerimin ferasetine bırakıyorum. Ayrıca aday adaylığı zarfında destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. “ dedi.

“KARAKÖPRÜ GİBİ BİR MERKEZ İLÇENİN TEMSİLSİZ BIRAKILDIĞINI İFADE ETMEK İSTERİM”

Çiftçi, Karaköprü ilçesinin temsilsiz bırakıldığını ileri sürerek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Karaköprü köyünün belde olmasında babam Türkmen Çiftçi’nin, ilçe olmasında ise benim emeğimin ne kadar fazla olduğunu tüm Karaköprülülerin bilgisine sunmak isterim. Milletvekili listelerinde, 260 Bin nüfuslu Karaköprü ilçesinden bir milletvekili adayının gösterilmemesi beni derinden üzmüştür. Karaköprü gibi bir merkez ilçenin temsilsiz bırakıldığını ifade etmek isterim. Karaköprü ilçesi sahipsiz değildir. Şanlıurfa’nın gelişmesine büyük katkıları olmuştur. Temsili için seçilebilecek yerden bir milletvekili adayı görmek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Demokrasilerde halkın üzerinde hiç bir güç tanımam. Değerli Karaköprülü hemşehrilerime on yıl belediye başkanlığı yaptım. Onlara her zaman her platformda hizmet edeceğimi belirtmek isterim.”

HABERLER  AK Partili Dusak "akrabalarına jeneratör gönderdi" iddialarına yanıt verdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.