enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C

Bakan Soylu depremlerdeki can kaybının güncel sayısını açıkladı

Bakan Soylu depremlerdeki can kaybının güncel sayısını açıkladı

Bakan Soylu depremlerdeki can kaybının güncel sayısını açıkladı
14.04.2023 11:11
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bulunduğu Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

57 bin 29 yıkık binanın 40 bin 969’unun enkazını kaldırdıklarını ifade eden Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu 66 bin konteyner evin kurulduğunu belirterek, “Bu sayı çok yakında 100 bine tamamlanacak. Daha sonra 200 bine tamamlanacak. Vatandaşlarımız da kira konusunda kiralık yer bulamazlarsa ya da maalesef fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalıyorlarsa bizim görevimiz vatandaşları ev sahipliği yapmaktır. Bu konuda da elimizi çabuk tutuyoruz” dedi.

Kira katının 2-3 katına çıktığına dair tespitleri olduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Gereğini yerine getirmek devletin bir sorumluluğudur. Bu kabul edilebili,r bir durum değildir. Vatandaşlar da CİMER, 112 Acil, ilçe kaymakamlığı ve karakollara bildirebilirler” diye konuştu.

Vefat eden 5 bin kişinin yakınının tespit edilemediğini söyleyen Bakan Soylu, “Onlarla ilgili ödemeler bir yerde bloke ediliyor. Yakını vefat eden 39 bin 689 vatandaşa ödeme yapıldı. Vefat edenler arasındaki 1020 kişinin kimliği tespit edilemedi. Adli tıp incelemeleri sürüyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Birecik Köprüsü’nün etrafına dikenli tel çekilecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.