enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C

Şanlıurfa’da enkaz altında mahsur kalan sağlık çalışanı yaşadıklarını anlattı

Şanlıurfa’da enkaz altında mahsur kalan sağlık çalışanı yaşadıklarını anlattı
05.02.2024 20:30
0
A+
A-

6 Şubat depreminde enkaz altından 10 saat sonra ailesiyle çıkarılan sağlık çalışanı Eyüp Sabri İstegün, yaşadığı anları anlattı.

11 ilde etkili olan depremde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, 100 binin üzerinde kişi de yaralandı.

Şanlıurfa’da Osman Ağan Apartmanı’nda meydana gelen yıkımda 40 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Ancak,  kurtarma ekibi bu kez kurtarılmaya muhtaç hale geldi.

İSTEGÜN: KURTARMAYA GİDEN EKİP BU SEFER KURTARMAYA MUHTAÇ OLDU

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE personeli Eyüp Sabri İstegün, yaşadıkları felaketi anlatarak, “Bu depremde kurtarmaya giden ekip bu sefer kurtarmaya muhtaç oldu” dedi.

İstegün, yaşadığı dar bir koridorda ailesini topladıktan sonra enkaz altında yaklaşık on saat geçirdiklerini paylaştı.

İstegün yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kendim aldığım eğitimlere göre dar bir koridorum vardı. Bir metrelik dar bir koridorum. O koridorda çocuklarıma seslenerek yanıma topladım. Çökmemiz bir oldu. Daracık bir alanda bir yaşam üçgeni oluşmuş. Bizde o yaşam üçgenin içindeydik. En son bir polis arkadaş bize soba bacası gibi bir delik vardı küçücük bir delikten yanaştı bize.  İyi misiniz? İyiyim dedim. El feneri ve su attılar bize merak etmeyin dedi. Ekipler gelmiş, buradalar bir çalışma yapıyorlar, yetişecekler size dedi. AFAD, UMKE, Jandarma bütün resmî kurumlar burada dedi.”

“DÖRT BUÇUK SAATE YAKIN BİR ÇALIŞMADAN SONRA YANIMIZA ULAŞTILAR”

Yaklaşık 10 saat sonra enkazın altından çıkarıldıkların kaydeden İstegün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dört buçuk saate yakın bir çalışmadan sonra yanımıza ulaştılar. Çıkardıktan sonra çocuklarımı peyderpey yani toplam on saat gibi bir süre geçti enkazın altından çıkarılmamız. Çok ağrılı, çok sancılı bir süreçti bizim için ve halen de öyle devam ediyor. Yeniden bir hayat kurmak, hiç kolay değil. Üzerinden yaklaşık bir sene geçti ama biz hala geceleri korkarak uyuyoruz. Gözümüzü kapattığımızda o anlar aklımıza geldiği zaman gözlerimizi tekrar açıyoruz. Umarım bir daha yaşanmaz umarım hiçbir yerde yaşanmaz”

HABERLER  Urfa’da depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

UMKE personeli Fevzi Ok ise olay yerine ulaştıklarında enkazın büyük boyutta olduğunu ve hemen kurtarma çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Kurtarılanlar, uzun bir tedavi sürecinin ardından normale dönmeye çalıştıklarını söyledi. Fevzi Ok, umutlarını dile getirerek bir daha bu tür büyük felaketleri yaşamamak temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.