enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da ‘külünçe’ geleneği yaşatılmaya devam ediyor

Şanlıurfa’da ‘külünçe’ geleneği yaşatılmaya devam ediyor

Şanlıurfa’da ‘külünçe’ geleneği yaşatılmaya devam ediyor
20.04.2023 12:02
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın önemli geleneklerinden biri olan ve bayram öncesi evlerde hazırlanıp, mahalle fırınlarında pişirilerek tüketilen bayramların olmazsa olmaz lezzeti külünçe, bu Ramazan Bayramı’nda misafirlere ikram edilecek.

Şanlıurfa, hem tarihi hem turistik hem de kültürel değerleriyle öne çıkan şehirlerin başında geliyor.

 Önemli lezzet duraklarından biri olan kentte, gelenekler de yaşatılmaya devam ediliyor. Bu geleneklerden biri de Ramazan Bayramına yakın dönemlerde yapılan külünçe. Un, yağ, süt, yumurta, susam ve 7 çeşit baharattan yapılan külünçe, bayramlarda çayın yanında ikram ediliyor.

 Tatlı, tuzlu ve susamlı çeşitleriyle vatandaşların gözdesi olan kurabiyeye, yöre halkı ilgi gösteriyor. Kadınlar tarafından evde de yapılabilen yöresel lezzet, mahalle fırınlarında pişiriliyor.

Külünçe yapmayı bilmeyen veya buna fırsat bulamayan kadınların imdadına ise pastaneler yetişiyor.

 Hem gelenekleri yaşatma adına hem de özel tadı ile hatırlanan külünçeler, bayramlarda ise evlere gelen misafirlere ikram ediliyor.

HABERLER  Urfa’da Bakan Yardımcısı Yavilioğlu başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.