enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Tarihin sıfır noktasına balonlu yolculuk

Tarihin sıfır noktasına balonlu yolculuk
04.10.2021 12:56
0
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve tarihin sıfır noktası olarak tabir edilen 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’de sıcak hava balonu uçuşları start aldı.

Balon uçuşlarına katılmak isteyen turistler, gün doğumundan önce bölgeye akın ediyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistler haftanın 3 günü sıcak balonla Göbeklitepe, Harran Ovası ve kent merkezini havadan izleyebilecek. Şanlıurfa’ya gelen turistler, balon uçuşuyla Göbeklitepe, Harran Ovası ve kent merkezini kuş bakışı görme fırsatı buluyor. Göbeklitepe’de havalanacak olan balonlar haftada 3 gün gökyüzüyle buluşacak.

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, kente gelen ziyaretçilerin konaklama gün sayısını ve ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla geçen yıl ilk defa gerçekleştirilen uçuşlar, koronavirüs nedeniyle verilen uzun aranın ardından tekrar başladı. 12 bin yıllık geçmişi ile dünyanın en eski yerleşimi olan Göbeklitepe gökyüzünden seyredildi. Yerli ve yabancı turistler, tarihin sıfır noktasında gün doğumunu izleme fırsatı buluyor.  Balondan Göbeklitepe, Harran Ovası ve kent merkezi kuş bakışı izlendi.  Haftada 3 gün balonlar havalanacak. Yoğun talep olması dahilinde gün sayısı artırılabilecek.


“BURADA OLMAK MUHTEŞEM BİR DUYGU”


Malatya’dan Göbeklitepe için geldiğini belirten İbrahim Beyoğlu, “Göbeklitepe’yi ziyarete geldik. Burası beklentimizin üstünde bir yer. Burada balon uçuşlarının başlaması çok güzel bence. Bölgede bu tür faaliyetlerin yapılması daha çok ışık tutmuş olur. Gökyüzünden 12 bin yılık öncesine dayanan bu yapıları izlemek tarifi oldukça muhteşem bir duygu oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Güldür Güldür'ün Urfalı Bakan Nebati skecine kanaldan sansür
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.