enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Genel af yerine alternatif bir düzenleme hazırlanacağı iddia edildi

Genel af yerine alternatif bir düzenleme hazırlanacağı iddia edildi

Genel af yerine alternatif bir düzenleme hazırlanacağı iddia edildi
07.07.2023 08:10
0
A+
A-

Covid-19 nedeniyle verilen iznin denetimli serbestliğe çevrilerek kalıcı hale getirileceği ileri sürüldü. Buna göre, 120 binden fazla tutuklu ve hükümlünün en 70 bini cezaevlerine dönmeyerek cezalarının kalan kısmını dışarda tamamlayacak.

Genel affın sürekli gündeme geldiği bu süreçte hükümetin af talep eden hükümlü ve tutuklular için farklı bir formül hazırladığı iddia edildi.

İddiaya göre, hükümet genel af yerine denetimli serbestliği sağlayacak bir torba teklif hazırlıyor.

Bu teklif kapsamında Covid-19 çerçevesinde verilen geçici izin denetim serbestliğe çevrilerek kalıcı hale getirecek bir düzenleme geliyor.

Düzenleme, Covid-19 izinlerinin başladığı tarihten önce işlenen suçlar için geçerli olacak.  Düzenleme sayesinde, şu anda Covid izni nedeniyle dışarıda bulunan 120 binden fazla tutuklu ve hükümlüden en az 70 binin tekrar cezaevine dönmeyecek.

Ancak düzenlemeye göre, denetimli serbestliği ihlal eden tutuklu veya hükümlü cezaevine dönecek.

HABERLER  Resmi Gazete’de yayımlandı: AFAD, İŞKUR, Meteoroloji ve SGK Başkanları değişti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.