enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde personel promosyonu ihaleleri iptal edildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde personel promosyonu ihaleleri iptal edildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde personel promosyonu ihaleleri iptal edildi
02.08.2023 19:23
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan çalışan işçi, memur ve ilgili bağlı şirket personellerinin promosyon ihaleleri hakkında yaptığı açıklamada, bankaların verdikleri tekliflerin düşük bulunduğunu belirterek ihalelerde herhangi bir neticeye varılmadığına işaret etti.

Belediye, sorunu 15 Ağustos’tan önce çözüme kavuşturmak adına personelin konuyla ilgili düşüncelerine başvurduğunu kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan işçi, memur ve bağlı şirket personellerinden oluşan toplam 6 bin 200 kişiyi ilgilendiren promosyon ihaleleri hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan memur ve kadrolu işçiler için ayrı, bağlı şirket personelleri için 2 ayrı ihale gerçekleştirildiği ifade edilerek, 12 Haziran’da düzenlenen söz konusu ihalelerde bankaların verdiği tekliflerin düşük bulunduğu ve komisyon kararıyla ihalelerin iptal edildiği belirtildi.

Komisyon kararıyla 19 Temmuz’da ihalelerin tekrar yapılmasının kararlaştırıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, açıklamada, “19.07.2023 tarihinde yinelenen ihalelere tek bir banka dışında banka katılmadı ve ilgili banka teklifi de bir önceki ihalede verilen teklifin altında kaldığı, yani şartnameye uymadığı için yapılan bu ihaleler de iptal edildi” dedi.

İhale sürecinin bir türlü neticelenmemesi üzerine konunun personele sorulduğunu dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“ÇALIŞAN İŞÇİ – MEMUR – BAĞLI ŞİRKET PERSONELLERİ PROMOSYON İHALELERİ HAKKINDA

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan memur ve kadrolu işçiler için ayrı, bağlı şirket personelleri için 2 ayrı ihale gerçekleştirildi. Bu 2 farklı ihalelerin ilki 12.06.2023 tarihinde yapıldı. Bankaların verdiği teklif düşük bulunarak komisyon kararıyla yapılan ihaleler iptal edildi. Yeniden ihale yapılmasına karar verildi. Gerekçeleri Komisyon Kararları ile kayıt altına alındı.

13.07.2023 tarihli Komisyon Kararıyla “19.07.2023” tarihinde ihalelerin yeniden yapılmasına karar verildi. Alınan kararla yapılacak yeni ihalenin şartnamesine bir önceki ihalede verilen tekliflin altındaki tekliflerin kabul edilmeyeceği belirtilerek bankalara davet yazısı gönderildi. 19.07.2023 tarihinde yinelenen ihalelere tek bir banka dışında banka katılmadı ve ilgili banka teklifi de bir önceki ihalede verilen teklifin altında kaldığı, yani şartnameye uymadığı için yapılan bu ihaleler de iptal edildi.

HABERLER  SGK Şanlıurfa İl Müdürü Ünlü: "Son gün 30 Eylül"

İptal edilen ihaleler kendisinde kalan ilgili banka, eğer kurumunuz isterse eski tekliflerinin de hala geçerli olabileceğini, yapılacak yeni ihalelerde bile bu rakamların üzerine çıkılamayacağını bildirmesi üzerine, tekliflerinin kabul edilip edilmemesi konusunda Daire Başkanlıklarına yazı yazılarak personele ivedi olarak sorulmuştur. İvedi bir yazıyla cevap istenilmesinin nedeni; ilk yatırılacak maaşların 15 Ağustos tarihli olmasından kaynaklanmaktadır. Yeni bir bankayla anlaşılma durumunda 6.200 kişiye yeniden hesap açılması gerekmektedir. 15 Ağustos tarihine fazla zamanın kalmamasından dolayı “ivedi” ibaresine yer verilmiştir.

Yapılan yazışmalar neticesinde; memur ve kadrolu işçi personellerin %37’si bu duruma itiraz etmiş, %63’ü ilgili bankayla sözleşmenin yapılmasını istemiştir. Şirket personellerinin ise %68’i itiraz etmiş, %32’si ilgili bankayla sözleşmenin yapılmasını istemiştir. Konuyla ilgili tüm detayların kamuoyu nezdinde de bilinmesi adına böyle bir paylaşıma ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.