enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor

Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor

Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor
05.08.2023 16:53
0
A+
A-

Siverek Belediyesinin kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Sümerlerden kaldığı düşünülen tarihi Siverek Kalesi’nde çalışmalar yapılıyor.

Siverek Belediyesinin ilçedeki turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla başlattığı girişimler sonuç vermeye başlıyor.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın ilçenin hak ettiği hizmetleri alması amacıyla Ankara’da yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaptığı çeşitli görüşmeler neticesinde Sümerlerden kaldığı düşünülen tarihi Siverek Kalesi’nde başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Siverek Belediyesinin öz kaynakları ve bakanlığın desteğiyle kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmaları sürerken aynı anda restorasyona devam ediliyor.

Kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı tamamlanırken toplamda 90 ev ve işyerinin de yıkımının yapılacağı belirtildi.

Yıkımın Fen İşleri Müdürlüğünce yapıldığını aktaran harita teknikeri Adem Öztürk, şunları söyledi:

“Tarihi kalemizi gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor.  Şu an için öz kaynaklarımızla kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı sürüyor. Yaklaşık 90 kamulaştırılması gereken ev ve iş yeri var, bunların da kamulaştırılması yapıldıkça biz yıkımını sürdüreceğiz. Buradaki temel hedefimiz ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarihimize sahip çıkmaktır. Yıkım çalışmaları sırasında bizlere bir arkeolog ve sanat tarih uzmanı eşlik ediyor. Kalemiz Sümerlerden kalma bir yapı ve belediye başkanımız Ayşe Çakmak’ta bu konuda hassas davranıyor. Yani Siverek Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkıyoruz.”

Yürütülen çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe sakinleri, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.

HABERLER  Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.