enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

İYİ Parti’den Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına yanıt

İYİ Parti’den Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına yanıt

İYİ Parti’den Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına yanıt
12.08.2023 12:53
0
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimde ittifak çağrısına yanıt verdi.

Zorlu, “Milliyetçileri, vatanseverleri, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada, “Güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün CNN Türk televizyonuna gönderdiği açıklamada, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” diyerek İYİ Parti’ye yerel seçimde iş birliği çağrısı yapmıştı.

Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in açıklama yapacağı 26 Ağustos tarihini işaret ederek, “26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet” dedi.

Zorlu’nun açıklaması, MHP ile İYİ Parti arasında bir ittifak ihtimalini güçlendirdi. Ancak, İYİ Parti’nin bu çağrıya nasıl cevap vereceği henüz bilinmiyor.

Zorlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi bir süredir partimizin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiği, farklı iddiaların da öne çıkarıldığı görülmektedir. Dün de bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme zuhur etmiş ve bugün gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen büyük kongremizde 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi ortaya koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir.

Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!”

HABERLER  Şanlıurfa eski vekili siyasetten çekildi! Desteklediği adayı açıkladı…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.