enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3804
EURO
34,7550
ALTIN
2.425,46
BIST
9.970,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Altın ve para piyasaları uzmanı gram altın için rakam verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı gram altın için rakam verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı gram altın için rakam verdi
14.08.2023 07:35
0
A+
A-

“Bugün elimde TL olsa ben gram altın almalı mıyım? Hemen alırdım” ifadelerini kullanan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için rakam verdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul, dolar, euro, ons ve gram altın ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan İslam Memiş, YouTube kanalında yayınladığı “Kendinizi kafeste bulmayın” başlıklı videosunda şunları kaydetti:

“Bu hafta piyasalarda sakin seyirde işlemler gerçekleşti ancak belirsizlik de fazla. Döviz olanlar, altını olanlar, gümüşü olanlar var. Bekleyenler neler yapmalı? Ağustos ayında hangi gelişmeler, hangi enstrümanları etkileyebilir?

Ons altın 1915 dolarda. Belirsiz. Bir yöne kırılacak ama belirsiz. Çünkü yön kırılma olunca direnç ve destek test edilecek. 1930 doları test etti ons altın. Bu hafta ons altın 1910 – 1930 aralığında işlemler gerçekleşti. En önemli veri ABD enflasyon verisiydi. ABD’deki enflasyon verisi yüzde 3.2 olarak açıklandı. Hızlı gerilemişti, şimdi sıçrama var. Beklentimiz 2024 ikinci yarısından sonra enflasyon geri gelecek ve gelişmiş gelişmekte olan ülkelerde 2022’deki enflasyonu aratacak türde olacak.

Şimdi iki seçenek var. Ya haftalık olarak 1918 altında kapanış yapacak, aşağıda 1890’ı test edecek. Ya da 1930’u kırıp 1960’a gözü dikecek. Sabit dar bant aralığına sıkıştı, kafası karışık. Yatırımcıların da kafasının karışık olduğunu rakamlar gösteriyor. Gram altın TL 1665 TL. Serbest piyasalarda ise gram altın 1712 – 1718 seviyesinde. 1700 altında rakam yok. Kota geldi altına. İthalatta artış vardı, bu içerideki dengelenmeden dolayı altına yönlendirilmemesi için kota geldi. Diğer taraftan ek vergi geldi altın ve mücevherata.

Bir de 1 gramdan aşağı, yarım gram altınları basmayacak rafineriler. Bu hafta şu soru çok geldi. Elimde yarım gram var ne olacak? Bir şey olmayacak. Bugüne kadar üretilen, piyasada dolaşanlarda bir problem yok.

HABERLER  Şanlıurfa'da müzeler ve ören yerlerini 1,3 milyon kişi ziyaret etti

1680 – 1700’ü kullanın uyarılarım vardı gram altında. Sınırlamalar gelince yüzde 4 değer artışı oldu. Ekran fiyatı ve serbest piyasada makas aralığı gördük.

Bu kotadan dolayı artık resmi kur tarafıyla serbest piyasalar arasında en az 50 liralık fiyat farkı göreceksiniz. Buna alışmanız lazım. Bu zaman zaman 80 lira, 100 lira da olur. Ekran ile serbest piyasalarda gram altında aynı fiyatı kesinlikle beklemeyin. Gram altın TL 1700 altına sarkmayabilir. Bugün elimde TL olsa ben gram altın almalı mıyım? Hemen alırdım. 1880 öngörüm hala devam etmekte. 1800 yukarı yönlü kırılınca yeni bir yol haritası belirleyeceğiz kendimize. Elinde TL olan bu imkanları değerlendirmeli.”

Memiş, bu sözlerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.