enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4996
EURO
34,9074
ALTIN
2.433,52
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

MEB’den veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren düzenleme Çocuklar okula artık bunları götüremeyecek…

MEB’den veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren düzenleme Çocuklar okula artık bunları götüremeyecek…

MEB’den veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren düzenleme Çocuklar okula artık bunları götüremeyecek…
24.08.2023 01:46
0
A+
A-

Okullarda eğitim – öğretim yılı açılmadan önce yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Türkiye’de yer alan milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren bu kararda ise bunları okula götürmek yasaklanacak. Çocukların eğitimine odaklanması amacıyla alınan karar için çalışmalar sürüyor. İşte tüm detaylar…

Eğitim – öğretim yılı başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni kararlar alan MEB, bu kez öğrencilerin okula bazı ürünleri getirmesini yasakladı. Türkiye’de yer alan milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren kararın detayları paylaşıldı.

VELİLER VE ÖĞRENCİLERİ İLGİLENDİREN GELİŞME

Dünya üzerinde yaygınlaşan fastfood nedeniyle genç yaştaki öğrencilerin sağlıksız beslenmeleri erken yaşta obezite olmaya kapı aralıyor. Obezite durumlarındaki yükselişin yanı sıra teknoloji çağında doğan öğrenciler oyun ve sosyal medya bağımlılığı nedeniyle telefonsuz yapamıyorlar.

Bakanlıklar ve dernekler tarafından alınan karar neticesinde öğrenciler için bu iki büyük soruna dair çalışmalar başladı. MEB tarafından alınan karar ile birlikte eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte obezite ve dijital bağımlılık ile mücadele edileceği konuşuluyor. Ders öncesinde kültürfizik hareketleri yapılacağı duyuruldu.

2023-2024 EĞİTİM YILINDA YENİ GELİŞMELER

Eylül ayı ile birlikte başlayacak eğitim öğretim yılına dair İl Milli Eğitim müdürlüklerine genelgeler iletildi. Eğitim yılında öncelikle okul ortamları ve iyileştirme süreçleri, akademik ve mesleki yönden ilgilerine göre eğitim görmesi, beden, ahlak, duygu, zihin ve ruh bakımından dengeli ve sağlıklı bir yetiştirilme sağlanması düşünülüyor.

Yeni kural ve tedbirlerin alındığı eğitim öğretim yılında okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Bilim, kültür, sanayi ve teknoloji alanında tanıtımlar yer alacak. Müze ve ören yerleri, tarihi eserler ve camiler, kaleler, şehitlikler, kütüphaneler, bilim merkezleri ve üniversite gibi birçok alanda ziyaretler gerçekleşecek.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim yöneticileriyle bir araya geldi

SOSYAL MEDYA KULLANIMI KISITLANIYOR

MEB tarafından alınan karara göre öğrencilerin okul içerisinde ya da sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik yeni tedbirler alınacak. Derslere bu tür cihazlar ile girilmemesi konusunda yeni tedbirler alınacağı belirtiliyor.

Ödev ya da benzeri bilgilendirmeler için sosyal medya uygulamaları kullanılabilecek. Okul Aile Birliği kararıyla daha öncesinde belirlenen kıyafetler tercih edilirken, velilere maddi külfet oluşturmamak adına değişiklik yapılamayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.