enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Vali Şıldak Şanlıurfa’yı tanıma gezilerine Harran ile devam etti

Vali Şıldak Şanlıurfa’yı tanıma gezilerine Harran ile devam etti

Vali Şıldak Şanlıurfa’yı tanıma gezilerine Harran ile devam etti
28.08.2023 12:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kısa süre önce göreve başlayan Vali Hasan Şıldak, kenti yakından tanımak için yaptığı inceleme gezilerini Harran ile sürdürdü.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu gezi ve incelemelerine devam ediyor.

Harran ilçesine giden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak; Harran Kaymakam Vekili Oltan Bayraktar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Harran Arkeolojik Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal tarafından karşılandı.

İlk olarak tarihî Harran Kalesi’ni inceleyen Vali Şıldak; bu tarihî şehir kültürünün özenle korunması, gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tarihî kalede yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şıldak; peygamberlerin ayak izinin olduğuna inanılan ve açık hava müzesi niteliğindeki tarihî Harran şehrinde, yapıların tamamen turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle özverili bir şekilde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Daha sonra Harran ilçesiyle özdeşleşen kümbet evleri gezen Vali Şıldak, buradan tarihî Ulu Camii kalıntılarının olduğu bölgeye geçti.

Yapılan çalışmalarla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal’dan bilgiler alan Vali Şıldak, Harran’ın Şanlıurfa turizmi için önemli ilçelerden biri olduğunun altını çizdi.

Vali Şıldak, son olarak Şeyh Hayati Harrani Türbesi ile Hz. Yakub Kuyusu’nda incelemeler gerçekleştirerek ilçeden ayrıldı.

HABERLER  Şanlıurfalı kadınlardan yürekleri ısıtan üretim seferberliği
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.