enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı

Fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı

Fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı
10.09.2023 22:21
0
A+
A-

Yeşil altın olarak bilinen fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık bir milyon 600 bin dekarlık alanda 22 milyonu aşkın ağaçtan üretim gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bozova ilçesine bağlı Avlak mahallesinde fıstık hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. İlk olarak fıstık bahçesine geçen Vali Şıldak, burada ağaçları inceleyerek işçilerle birlikte hasat yaptı. Toplanan fıstıkları dallarından ayırmak için elekten geçiren Vali Şıldak, fıstık tesisini de gezerek, üretim aşamasını inceledi.

Türkiye’nin fıstık üretiminin yaklaşık yüzde 40’ının Şanlıurfa’dan karşılandığının altını çizen Vali Şıldak, “Bozova ilçemize gelerek bir fıstık bahçesinde üretimin bütün aşamalarını görme fırsatı bulduk. Üretim esnasında hasadın yapılması ve işletmede bunun kabuğundan ayıklanıp artık işlemeye hazır hale getirilmesindeki süreçleri gördük” dedi.

Fıstık üretiminin zor ve zahmetli bir süreç olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Fıstığın verimliliğinin arttırılması ve fıstık tarımının yaygınlaştırılması daha uygun şartlarda yapılabilmesi ve birim dekar başına alınan ürünün miktarının arttırılıp kalitesinin yükseltilebilmesi için İl Tarım Müdürlüğümüz çerçevesinde bir çalışma da yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Fıstık üretiminden geçimini sağlayan çiftçilerin refah seviyelerinin de yükseltilebilmesi için çalışmalar yapılacağını kaydeden Vali Şıldak, “Bu kapsamda Şanlıurfa’da fıstıktan geçimini sağlayan, fıstık üretimiyle meşgul olan bütün çiftçilerimizin refah seviyesinin arttırılması ve elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için çaba göstereceğiz. Çünkü burada gördük ki hakikaten üreticimiz, çiftçimiz bu işin tarımını en iyi şartlarda gerçekleştiriyor. Tarım teşkilatımız da desteğini esirgemeyerek ilaçlama, gübreleme ve verim arttırıcı yenilikler için çalışmalarını sürdürecek. Bütün üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyoruz.” diye konuştu.

Vali Hasan Şıldak’ın fıstık hasadı incelemelerine Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ve İl Tarım ve Orman Müdürü Halil Şıtıl eşlik etti.

HABERLER  Şanlıurfa'da hekim sıkıntısı bitmiyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.