enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa milletvekili tarım işçilerinin sorununu Meclis’e taşıdı

Şanlıurfa milletvekili tarım işçilerinin sorununu Meclis’e taşıdı

Şanlıurfa milletvekili tarım işçilerinin sorununu Meclis’e taşıdı
12.09.2023 23:35
0
A+
A-

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, son olarak pazar günü Akçakale’de trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiği mevsimlik tarım işçileriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, son olarak geçen pazar günü Akçakale’de yaşanan ölümlü trafik kazasıyla gündeme gelen mevsimlik tarım işçileriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Akçakale’de 5 tarım işçisinin öldüğü ve 15’inin de yaralandığı kazayı hatırlatan Şenyaşar, önergesinde “Söz konusu olay basit bir trafik kazasından öte iktidarın tarım emekçilerine bakışını ortaya koyması açısından da trajik bir örnek olarak karşımızda durmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tarım işçileriyle ilgili istatistiki bilgilere yer verdiği soru önergesinde Ferit Şenyaşar, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

“1. Tarım emekçileri her yıl trafik kazaları ile yaşamını yitirmeye devam ederken bakanlık olarak bugüne kadar önleyici ve caydırıcı bir politika ortaya koymuyor olmanızın özel bir sebebi var mıdır?

2. Mevsimlik tarım işçilerinin güvenli ulaşım, konaklama, altyapı, iş güvenliği ve gelir güvenliği gibi birçok haktan mahrum olmalarına rağmen çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla yasal düzenleme yapılmamasının gerekçesi nedir?

3. Birçok çalışmada da açıkça görüleceği üzere tarım emekçileri özellikle trafik kazaları ile yaşamını yitirmektedir. Bu gerçeklik önümüzde durmasına rağmen bakanlık olarak ne gibi bir çalışma yürütülmüştür?

4. 2022-2023 trafik kazalarından ölen mevsimlik tarım işçilerinin sayısı ne kadardır? Bakanlığınızın konuyla ilgili bir çalışması var mıdır?

5. Yolcu taşımaya uygun olmayanaraçlarda insan hayatını hiçe sayarak tarım işçilerinin ulaşımından sorumlu olan kişiler hakkında, diğer bakanlıklar haricinde, bakanlık olarak herhangi bir yasal bir düzenleme ve yaptırımlarınız var mıdır?”.

HABERLER  Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde Şanlıurfa'daki kazalarda bir kişi öldü, 9 kişi yaralandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.