enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3010
EURO
34,6729
ALTIN
2.407,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Atamalarda mülakat kalkacak mı? Bakan Tekin’den yeni açıklama

Atamalarda mülakat kalkacak mı? Bakan Tekin’den yeni açıklama

Atamalarda mülakat kalkacak mı? Bakan Tekin’den yeni açıklama
24.09.2023 13:52
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de yaptığı açıklamalarda gündeme gelen kamuya alımlarda mülakatların kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmasına ilişkin en çok atamanın yapıldığı Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı’nın dediği “şeffaflık ve adaleti bakanlıkta sağladıklarını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinde yaptığı açıklamalarda öne çıkan başlıklardan biri de kamuya alımlarda mülakatlarla ilgiliydi. Erdoğan mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırılması gerektiğine işaret etmiş, mülakatların çok sınırlı ve özel meslek grupları için olabileceğine dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bu konuyu görüşeceğine de vurgu yapmıştı.

Katıldığı televizyon programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen seçiminde yapılan mülakatların önemine dikkat çekerek, “Her şeyin temeline eğitim koyuyoruz. İyi bir öğretmen seçerken seçme mekanizmasını iyi analiz etmeliyiz. Öğretmenlik çok önemli meslek. Öğretmeni seçerken de ben alan bilgisini iyi test edebilmeliyim. Milli Eğitim Bakanı olarak sorumluluk alıyorum. Bu işi en iyi yapabilecek kişiyi seçmek” ifadelerini kullandı.

Mülakatlarla ilgili atılan adımlara işaret eden Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği “şeffaflık ve adaletin sağlandığını” belirterek “Aday kendi mülakatında bulunacak jüriyi kim olduğunu bilmeyecek. Komisyon üyeleri de adayları bilmeyecek. Bir başka tedbir de kamera kaydı olsun” sözlerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'nın eğitim sorunları Bakan'a iletildi… "Verimli toplantı oldu"
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.