enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2945
EURO
34,7809
ALTIN
2.397,06
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
18°C
Şanlıurfa
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
29°C

Siverek kalp krizi hastaları için hayati adım

Siverek kalp krizi hastaları için hayati adım

Siverek kalp krizi hastaları için hayati adım
26.09.2023 16:18
0
A+
A-

Siverek Devlet Hastanesi’nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başladı.

Siverek Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ilk anjiyo işlemi, 29 yaşındaki Mehmet Emin Demirbüken adlı hastaya yapıldı. Anjiyo işlemi başarıyla tamamlandı ve hastanın tedavisine başlandı.

SOLMAZ: İL DIŞINA YAPILAN SEVKLER DE BÜYÜK BİR ORANDA AZALMIŞ OLACAKTIR

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, Siverek Devlet Hastanesi’nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesinde ilk hastanın başarılı bir şekilde anjiyosunu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Ölüm oranı oldukça yüksek olan kalp krizi vakalarında erken müdahale ile can kaybını en aza indirmek adına anjiyografi ünitesinin kazandırılmasından mutluluk duyduk. Kalp krizi ciddi bir sağlık sorunu, Erken, doğru müdahale ile kurtarabileceğimiz birçok hastalarımız olacaktır. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden il dışına yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır. Siverek ilçemize böylesi önemli bir tıbbi cihaz kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim ”

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Hüseyin Elik, anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte ilçede kalp krizi vakalarında erken müdahalenin mümkün olacağını belirterek, “Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse anjiyoya alınacaktır” dedi.

Kalp ameliyatı olan hasta Mehmet Emin Demirbüken ise, “Şanlıurfa’ya gitmeyi düşündüm ama ilçemizdeki anjiyo ünitesi açılmış. Doktorlar burada yapabiliriz dediler. Gayet başarılı geçti. Şu an gayet iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İlk anjiyografi işlemini gerçekleştiren Uzm. Dr. Abdullah Cirit ise, “Siverek’e en yakın anjiyo ünitesi Diyarbakır hem de Şanlıurfa’da. Buralar ilçeye 100 km uzaklıkta. Siverek’te anjiyo kurulması anında müdahale etme şansını getirecektir. Dolayısıyla hem yaşam oranlarını arttıracaktır hem de kalp yetmezliği oranlarını azaltacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Kan bağışı yapmak hayat kalitesini yükseltiyor

Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte Siverek’te yaşayan hastaların, kalp krizi gibi acil durumlarda il dışına sevk edilmesi gerekmeyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.