enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

ÖTV’siz cep telefonu satışının ayrıntıları belli oldu

ÖTV’siz cep telefonu satışının ayrıntıları belli oldu

ÖTV’siz cep telefonu satışının ayrıntıları belli oldu

Seçim sürecinden bu yana gündemde olan öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışının ayrıntıları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından hangi telefonların vergisiz satış kapsamına girdiği açıklandı. Peki, vergisiz satılacak telefon modelleri hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Açıklamada en çok dikkat çeken ise vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışına dair olan kısımlardı. İşte, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışının ayrıntıları…

VERGİSİZ SATILACAK TELEFON VE BİLGİSAYARLARIN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgün eğitimde öğrenim gören gençlere, “9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz.” dedi.

Erdoğan açıklamasında “Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7’si kadar tutarda destek sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öte yandan “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

KİMLER VERGİSİZ TELEFON SATIN ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre örgün eğitimde yer alan öğrenciler bu imkandan yararlanabilecek.

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ ALINABİLECEK?

9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları bu kapsamda yer alacak.

Vivo, Samsung ve General Mobile gibi markaların bu fiyat limitine sahip modelleri öğrenciler tarafından satın alınabilir.

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAR?

Öğrencilere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin ayrıntılar yakın zaman içinde ilgili bakanlık tarafından ilan edilecek.

HABERLER  GSB 11 bin 455 personel alacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.