enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da ilk defa kalp kapağı değişimi için minimal invazi yöntemi uygulandı

Şanlıurfa’da ilk defa kalp kapağı değişimi için minimal invazi yöntemi uygulandı

Şanlıurfa’da ilk defa kalp kapağı değişimi için minimal invazi yöntemi uygulandı
27.09.2023 18:12
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, kalp damarları tıkalı olan ve kapak değişimine ihtiyaç duyan 68 yaşındaki Ömer Sağır, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa uygulanan yöntemle göğüs kafesi açılmadan küçük kesi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran ve Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde tedaviye alınan Sağır’a, bölgedeki devlet hastanelerinde ilk kez uygulanan küçük kesi yani minimal invaziv yöntemi ile kalp kapak değişimi ameliyatı uygulandı.

Operasyonu Op. Dr. M. Ziya Bağış, Op. Dr. Murat Ersoy ve Op. Dr. Osman Mavi gerçekleştirdi.

Ameliyatı yapan doktorlardan Op. Dr. M. Ziya Bağış açıklamasında, çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kliniğimizde çok sayıda açık kalp cerrahisi ameliyatı yapmakla beraber güncel tıbbı da takip ederek artık hastalarımıza kalp cerrahisi açısından en güncel tedavi şekli olan minimal invaziv, halk arasındaki tabirle küçük kesiyle kalp ameliyatlarına da başladık. Bize müracaat eden hastamızın ileri derecede ağır kapak darlığı olduğunu tespit ettikten sonra bunun minimal invaziv yani küçük kesiyle yapılabilirliği açısından gerekli tetkiklerini tamamladıktan sonra uygun bulduğumuz için hastayı 8 santimlik bir kesi ile dikişsiz aort kapağı dediğimiz özel bir tür kapak ameliyatı ettik. Hastamız şu anda taburculuk aşamasına gelmiş durumda bu tür ameliyatların giderek artan şekilde yapmayı planlıyoruz.”

Başhekimlik ve idarenin yoğun desteğiyle kapak hastalıklarında uygulanan küçük kesi ameliyatlarını ileriki süreçte farklı ameliyatlarda da kullanacaklarını belirten Bağış, “Birkaç hafta içerisinde halk arasında damar değiştirme diye bilinen koroner cerrahide yani bypass ameliyatlarını da yine küçük kesilerle yapmaya devam edeceğiz. Bu şekilde hem güncel tıbbı takip ederek hem de hastalarımızın konforunu sağlamış olduğumuza inanıyoruz. Nitekim mevcut hastamız da öyle tahmin ediyoruz ki kendi arabasına binip arabasını sürerek gidebilecek. Bu tür ameliyatlar, hastalara ameliyat sonrası ciddi konfor sağlayan ameliyatlar. Bu şekliyle de giderek sayıyı arttırarak artık uygun olan bütün hastalarımızda minimal invaziv cerrahinin yapılacağını halkımıza müjdelemek istedik” şeklinde konuştu.

HABERLER  Haftalık vaka sayıları açıklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.