enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezi olan Şanlıurfa’da çiftçiler isyanda

Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezi olan Şanlıurfa’da çiftçiler isyanda

Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezi olan Şanlıurfa’da çiftçiler isyanda
27.09.2023 19:31
0
A+
A-

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden Şanlıurfa’da çiftçiler, pamuk fiyatlarının açıklanmamasını ve TMO’nun mısır alım fiyatının ton başına 6 bin lira olarak açıklanmasını protesto etti.

Türkiye’de önemli oranda pamuk üretimi yapılan Şanlıurfa’da Harranlı ve Akçakaleli çiftçiler ilerleyen günlerde hasadına başlanacak olan pamukta artan maliyetleri ve taban fiyatta süren belirsizliğe karşı seslerini duyurmak için eylem yaptı.

Harran’da yol çatında yapılan eylemde jandarma ekipleri tedbir amaçlı hazır bulundu.

Grup adına açıklama yapan Zekeriya Akın, artan maliyetlerin göz önünde bulundurularak pamuğun gerçek değerinden alınması için yetkililere çağrıda bulundu. Akın, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 100 dönüm bir tarlanın maliyeti sadece 100 bin lira, bu da sadece bir ailenin mutfak geçimi demek oluyor. Artık traktör ve ekipman alamıyoruz. Pamuk hasadına başlayacağız, şu günlerde var olan ithalatın durdurulmasını ve pamuğun gerçek değerinin alınması için siz yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bir diğeri bu pamuk üretimini yaparken mutlaka olmazsa olmazımız prim desteğidir. Biz son iki yılda ton başına 1,6 olarak prim desteği alıyoruz. Enflasyona baktığımız zaman TÜİK’e göre enflasyon yüzde 67, vatandaşın gerçek yaşadığı enflasyon oranı yüzde 140’tır” dedi.

Taban fiyatın açıklanmadığını belirten Akın, “Geçen yıla göre tarım girdi fiyatlarının yüzde 300 artış göstermesi, zor günler geçiren çiftçiler, umutlarını pamuk taban fiyatların bağladı ama hasat başlayacak daha taban fiyatı açıklanmadı” diye tepkisini dile getirdi.

Çiftçiler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

HABERLER  Nüfus müdürlüğünden Suriyeli sayısı açıklaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.