enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3611
EURO
34,7583
ALTIN
2.439,02
BIST
10.014,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Türkiye’nin tek kobra türü! Şanlıurfa’da görüldü

Türkiye’nin tek kobra türü! Şanlıurfa’da görüldü

Türkiye’nin tek kobra türü! Şanlıurfa’da görüldü
01.10.2023 23:03
0
A+
A-

Havaların serinlemesiyle birlikte yılanların yuvalarına girmesi beklenirken gelen son görüntüler herkesi şoke etti.

Tek ısırığıyla koca bir fili bile öldürebilen kral kobra türü tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra, Şanlıurfa’da görüldü

Dünyanın karşısında tir tir titrediği tek yılan türü olan kral kobra adeta düşmanlara korku salıyor. Genelde dağlık ve tarlalarda görülen bu yılanlar tüm insanların en korkulu canavarı olarak biliniyor. Ülkemizde de görülen bu yılan türü oldukça güçlü zehre sahiptir ve aynı zamanda Türkiye’de bulunan tek kobra türü olarak biliniyor.

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANI 

Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra Şanlıurfa’da görüldü. Bu tehlikeli yılan yerel halk arasında “çöl kobra” olarak da biliniyor ve genellikle Şanlıurfa’nın dağlık bölgelerinde gizlenmeyi tercih ediyor.

TÜRKİYE’NİN TEK KOBRA TÜRÜ

Ülkemizde birden fazla yılan türü yaşıyor ancak en tehlikesi kral kobradır. Türkiye’de görülen yılanların en tehlikelilerinden olan çöl kobrası aynı zamanda ülkemizin tek kobra türü olarak biliniyor. Çöl kobrasının zehrinin etkisi Hindistan’daki gözlüklü kobra türüne yakınlığıyla biliniyor.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'dan fırtına öncesi sessizlik! Denetimler başladı...
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.