enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3836
EURO
34,7708
ALTIN
2.439,83
BIST
9.999,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da hastanelerde güvenlik önlemleri arttırılıyor

Şanlıurfa’da hastanelerde güvenlik önlemleri arttırılıyor

Şanlıurfa’da hastanelerde güvenlik önlemleri arttırılıyor
09.10.2023 23:54
0
A+
A-

Şanlıurfa’da son günlerde yaşanan sağlıkta şiddet olayları sonrası hastanelerde güvenlik önlemleri arttırılıyor.

Bu kapsamda Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana giriş ve acil girişine x ray cihazı kuruluyor. Ancak, güvenlik görevlilerinin silah alma yetkisinin olmaması kafaları karıştırıyor.

Şanlıurfa’da son günlerde artan sağlıkta şiddet olayları sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi harekete geçti. Bu kapsamda hastanenin ana giriş ve acil girişine x ray cihazı kuruluyor. Bu sayede, hastaların ve ziyaretçilerin üzerinde silah, bıçak gibi kesici aletler olup olmadığı tespit edilecek.

Ancak, günde binlerce kişinin giriş çıkışının nasıl kontrol edileceği ve silahları kimin teslim alacağı konusu muamma. Çünkü güvenlik görevlilerinin silah alma yetkisinin olmadığı biliniyor.

Hastane yönetimi, bu sorunun çözülmesi için ilgili kurumlarla görüşmelerini sürdürüyor.

Bu önlemin yeterli olup olmayacağı merak ediliyor

X ray cihazlarının kurulması, sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilecek mi? Bu soru, hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Uzmanlar, x ray cihazlarının şiddeti tamamen engelleyemeyeceğini, ancak caydırıcı bir etki yaratacağını belirtiyor. Bunun yanı sıra, sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerin ve farkındalık çalışmalarının da önemine dikkat çekiyorlar.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması, hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşların güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'daki isim artık Van İl Sağlık Müdürü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.