enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Ev hanımlarına erken emeklilik yolda

Ev hanımlarına erken emeklilik yolda

Ev hanımlarına erken emeklilik yolda
11.10.2023 16:20
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarının primlerinin 3’te birini devlet ödeyeceklerini ve bu sayede ev hanımlarının 9 bin gün prim ödeme ve 58 yaşını doldurma şartlarıyla emekli olabileceklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Ev hanımlarımız için emeklilik çalışmalarını 5 yıl içinde hayata geçireceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarımızın primlerinin 3’te birini devlet ödeyecek ve bu sayede ev hanımlarımız 9 bin gün prim ödeme ve 58 yaşını doldurma şartlarıyla emekli olabilecekler. Ev hanımlarına erken emeklilik uygulaması, hem sosyal hem de ekonomik açıdan önemli bir gelişme. Ev hanımlarımızın uzun süredir beklediği bu hakkın hayata geçirilmesi, ailenin ve toplumun refahı için de büyük önem taşıyor.” dedi.

Ev hanımlarına erken emeklilik uygulaması, hem sosyal hem de ekonomik açıdan önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu uygulamayla, ev hanımlarının emeklilik yaşı düşürülecek ve bu sayede ev hanımlarının ekonomik refahı artacak. Ayrıca, ev hanımlarının iş gücüne katılımı da teşvik edilecek.

Ev hanımlarına erken emeklilik uygulamasının 5 yıl içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Ev hanımlarından olumlu tepki

Ev hanımlarına erken emeklilik uygulamasına, ev hanımlarından olumlu tepkiler geldi. Ev hanımları, uzun süredir bekledikleri bu hakkın hayata geçirilmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Bir ev hanımı, “Bu haberi duyduğumda çok mutlu oldum. Yıllardır çalışıyorum ama emekli olamıyorum. Bu uygulamayla emekliliğime daha erken kavuşacağım.” dedi.

Bir başka ev hanımı ise, “Bu uygulamayla ev hanımlarının değeri daha da anlaşılacak. Emeğimizin karşılığını daha erken alabileceğiz.” diye konuştu.

HABERLER  Akaryakıta çifte zam geliyor!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.