enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Birecik Devlet Hastanesi’nde ilk defa kombine fako trabekülektomi ameliyatı yapıldı

Birecik Devlet Hastanesi’nde ilk defa kombine fako trabekülektomi ameliyatı yapıldı

Birecik Devlet Hastanesi’nde ilk defa kombine fako trabekülektomi ameliyatı yapıldı
17.10.2023 10:58
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, Birecik Devlet Hastanesi’nde ilk defa kombine fako trabekülektomi ameliyatı yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Birecik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Mustafa Bülbül, ameliyat hakkında şu bilgileri verdi:

“Hastamız glokom (göz tansiyonu) nedeniyle iki yıldır dış merkezde takip edilmiş bize başvurduğunda tedaviye rağmen göz tansiyonu 40 larda seyrediyordu. Hastamızı muayene ettiğimizde dar açılı glokomu olduğu ve dışarıda iki defa periferik iridotomi yapıldığı, optik sinirinde ciddi bir atrofi geliştiği ve tüm bunlara rağmen göz tansiyonunun çok yüksek seyrettiği görüldü. Hastamızı birkaç kez daha kontrole çağırıp tedavisini yeniden düzenledik fakat tansiyonları düşmedi. Bizde hasta ile konuşup ameliyat kararı verdik ve hastamızı Birecik Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan kombine fako+ trabekülektomi ameliyatı dediğimiz hem katarakt ameliyatı hem de glokom ameliyatını beraber gerçekleştirdik.”

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Bülbül, “Postop ertesi günü hastamızı muayene ettiğimizde göz tansiyonun normal olduğunu ve herhangi bir postop görülebilecek hipotoni, hipertoni, veya seidel görülmedi. Hastamızın tedavisini düzenleyip şifa ile taburcu ettik ve kontrollerinde tansiyonları 16 civarında olup gayet iyi seyretmektedir. Hastamıza tekrardan geçmiş olsun diyorum, şifalar diliyorum” dedi.

Kombine fako trabekülektomi ameliyatı nedir?

Kombine fako trabekülektomi ameliyatı, katarakt ve glokom tedavisi için yapılan iki ameliyatın aynı anda yapılmasıdır. Bu ameliyatla, kataraktlı göze fako lazerle mercek yerleştirilirken, glokom tedavisi için de trabekülektomi yapılarak göz içi basıncı düşürülür.

Bu ameliyat, katarakt ve glokomu olan hastalar için daha az invaziv ve daha kısa bir iyileşme süresi sunar.

HABERLER  Şanlıurfa'ya 56 doktor atandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.