enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Şanlıurfa’da raylı sistem müjdesi yok

Şanlıurfa’da raylı sistem müjdesi yok

Şanlıurfa’da raylı sistem müjdesi yok
17.10.2023 19:15
0
A+
A-

Şanlıurfa kent merkezinde trafik çilesi giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi, otobüs ve trambüslerle şehir içi ulaşım filosunu güçlendirmeye çalışsa da ihtiyaç karşısında yetersiz kalıyor. Araç sayısının artması ise trafikte yoğunluk oluşturuyor. Tek çıkar yol, raylı sistem. O da Ankara’nın gündemine ne zaman girer henüz belli değil.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun’da raylı sistem projelerine dair bazı işlerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesine karar verildi. Ancak, Şanlıurfa’da trafik çilesi giderek artarken, kente raylı sistem müjdesi verilmedi. Resmi Gazete’de yayınlanan iller arasında Şanlıurfa yer almadı.

Büyükşehir Belediyesi sorunu çözmek adına otobüs ve trambüslerle şehir içi ulaşım filosunu güçlendirmeye çalışsa da ihtiyaç karşısında yetersiz kalıyor. Araç sayısının artması ise trafikte yoğunluk oluşturuyor.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da trafik sorununun çözümü için raylı sistemin şart olduğunu düşünüyoruz. Trafik sorununun çözümü için belediyemiz elinden geleni yapıyor ancak ihtiyaç karşısında yetersiz kalıyor. Raylı sistem hayata geçirildiğinde trafik sorunu önemli ölçüde çözülecektir” dedi.

Trafik sorununun çözümü için raylı sistemin şart olduğunu belirten Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Doğan ise, “Raylı sistem hayata geçirildiğinde trafikte önemli ölçüde rahatlama olacaktır. Ayrıca çevre kirliliğinin de önüne geçilecektir” diye konuştu.

Şanlıurfa’da raylı sistem talebinin giderek arttığı belirtiliyor. Kent sakinleri, raylı sistemin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

HABERLER  Şanlıurfa Tabip Odası’ndan kuduz vakalarına ilişkin açıklama
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.